Stoofvlees "Grand Veneur"
- Totale tijd 1u 15min
- 35min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1 kg Stoofvlees van hert, niet te mager
3 Wortelen
3 stengel Groene selder
1 Ui
1 blik Tomatenconcentraat (70 g)
1 lepel Bloem
2 el Gelei van rode of blauwe bessen
500 ml Rode wijn
7.5 dl Wildfond
20 g boter
3 teentje Knoflook
1 tuiltje Kruidentuiltje
1 el Jeneverbessen, gekneusd
Peper en zout
Bereiding
Stap 1 /5
Laat het hertenstoofvlees 1 nacht in de koelkast marineren in de wijn in een grote kom. Giet af in een andere kom en vang de wijn op; deze is straks nodig voor de saus. Laat het vlees goed uitlekken en dep eventueel droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur komt.
Stap 2 /5
Bak het vlees in porties in boter totdat het goudbruin is en zet apart. Fruit de fijngehakte ui, selderij en wortel. Voeg dan de tijm, laurier, geraspte knoflook en tomatenpuree toe. Voeg de bloem toe en meng tot deze is opgenomen. Voeg daarna de bouillon en de marinadewijn toe.
Stap 3 /5
Plet de jeneverbessen en zwarte peper samen met het zout fijn in een vijzel, voeg toe, evenals de bessengelei en het gebakken vlees. Kruid met peper en zout,
Stap 4 /5
Koken onder druk
Stap 5 /5
Serveer in diepe borden, werk af met takjes dille. Smakelijk!