Stoofvlees "Grand Veneur" - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Stoofvlees "Grand Veneur"

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    35min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg Stoofvlees van hert, niet te mager

  • 3 Wortelen

  • 3 stengel Groene selder

  • 1 Ui

  • 1 blik Tomatenconcentraat (70 g)

  • 1 lepel Bloem

  • 2 el Gelei van rode of blauwe bessen

  • 500 ml Rode wijn

  • 7.5 dl Wildfond

  • 20 g boter

  • 3 teentje Knoflook

  • 1 tuiltje Kruidentuiltje

  • 1 el Jeneverbessen, gekneusd

  • Peper en zout

Bereiding

Stap 1 /5

Laat het hertenstoofvlees 1 nacht in de koelkast marineren in de wijn in een grote kom. Giet af in een andere kom en vang de wijn op; deze is straks nodig voor de saus. Laat het vlees goed uitlekken en dep eventueel droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur komt.

  • 1kg Stoofvlees van hert, niet te mager
  • 500ml Rode wijn

Stap 2 /5

Bak het vlees in porties in boter totdat het goudbruin is en zet apart. Fruit de fijngehakte ui, selderij en wortel. Voeg dan de tijm, laurier, geraspte knoflook en tomatenpuree toe. Voeg de bloem toe en meng tot deze is opgenomen. Voeg daarna de bouillon en de marinadewijn toe.

  • 1kg Stoofvlees van hert, niet te mager
  • 3 Wortelen
  • 3stengel Groene selder
  • 1 Ui
  • 1blik Tomatenconcentraat (70 g)
  • 1lepel Bloem
  • 500ml Rode wijn
  • 7.5dl Wildfond
  • 20g boter
  • 3teentje Knoflook
  • 1tuiltje Kruidentuiltje

Stap 3 /5

Plet de jeneverbessen en zwarte peper samen met het zout fijn in een vijzel, voeg toe, evenals de bessengelei en het gebakken vlees. Kruid met peper en zout,

  • 1kg Stoofvlees van hert, niet te mager
  • 2el Gelei van rode of blauwe bessen
  • 1el Jeneverbessen, gekneusd
  • Peper en zout

Stap 4 /5

Koken onder druk

Stap 5 /5

Serveer in diepe borden, werk af met takjes dille. Smakelijk!