- Homepage
- Recipe Details Page
Stoofpotje met gamba’s en saffraan
- Totale tijd 58min
- 30min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
18 rauwe gamba’s
1 ajuin
2 teentjes knoflook
80 cl visfumet
20 cl witte wijn
4 el olijfolie
1 laurierblaadje
3 takjes citroentijm
150 g ricotta
3 doosjes saffraan
3 rapen
1 wortel
*Wat jonge spinazie
*Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
*Pel de ajuin en het teentje knoflook. Snijd in 4 stukjes. Schil de rapen en de wortels. Snijd in blokjes.
1 ajuin 2 teentjes knoflook 3 rapen 1 wortel
Stap 2 /10
*Doe de knoflook en de ajuin in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
1 ajuin 2 teentjes knoflook
Ultrablade hakmes
Stap 3 /10
*Voeg de helft van de olijfolie en de stukjes wortel en raap toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Voeg de witte wijn toe als u de melding hoort.
20cl witte wijn 4el olijfolie 3 rapen 1 wortel
Ultrablade hakmes
Stap 4 /10
*Voeg de visfumet, saffraan, laurier en tijm toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
80cl visfumet 1 laurierblaadje 3 takjes citroentijm 3 doosjes saffraan
Ultrablade hakmes
Stap 5 /10
*Verwijder de tijm en het laurierblaadje. Voeg de ricotta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
150g ricotta
Ultrablade hakmes
Stap 6 /10
*Pel de gamba’s maar behoud de staart.
18 rauwe gamba’s
Stap 7 /10
*Verwijder het Ultrablade-hakmes uit de kom.
Stap 8 /10
*Doe de gamba’s bij de soep. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
18 rauwe gamba’s
Stap 9 /10
*Doe een beetje soep in elk kommetje en leg er 3 gamba’s in.
18 rauwe gamba’s
Stap 10 /10
*Garneer met jonge spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
*Wat jonge spinazie *Zout, peper