Steak met chimichurrisaus en zoete hasselbackaardappels
Moulinex
Recept door Moulinex

Steak met chimichurrisaus en zoete hasselbackaardappels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 6u 50min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    35min
  • Afkoeltijd
    6u

Ingrediënten

4 personen

  • Voor de steak:

  • 14 cl Olijfolie

  • 10 cl Sinaasappelsap, geperst

  • 7 cl Limoensap

  • 6 cl Sojasaus

  • 6 cl Worcestershiresaus

  • 3 el Ciderazijn

  • 4 teentje Fijngesneden knoflook

  • 450 g Runderlapjes, in plakjes gesneden

  • Zout, peper

  • Voor de chimichurrisaus:

  • 30 g Fijngesneden peterselie

  • 30 g Koriander, fijngesneden

  • 5 cl Olijfolie

  • 0.5 Ui

  • 2 teentje Knoflook, gepeld

  • 2 el Citroensap

  • 2 el Rodewijnazijn

  • 0.5 tl Zout

  • 0.5 tl Peper

  • 2 snuifje Chilivlokken

  • Voor de zoete aardappelen:

  • 4 Middelgrote zoete aardappelen

  • 2 el Olijfolie

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /8

Meng in een kom de olijfolie, sinaasappelsap, limoensap, sojasaus, Worcestershiresaus, appelazijn en knoflook. Giet de marinade bij het vlees in een diepvrieszak. Laat 6 uur afkoelen in de koelkast.

  • 14cl Olijfolie
  • 10cl Sinaasappelsap, geperst
  • 7cl Limoensap
  • 6cl Sojasaus
  • 6cl Worcestershiresaus
  • 3el Ciderazijn
  • 4teentje Fijngesneden knoflook
  • 450g Runderlapjes, in plakjes gesneden

Stap 2 /8

Maak de chimichurrisaus. Doe de peterselie, koriander, olijfolie, ui, knoflook, citroensap, rode wijnazijn, zout, peper en chilivlokken in de kom van een blender.

  • 30g Fijngesneden peterselie
  • 30g Koriander, fijngesneden
  • 5cl Olijfolie
  • 0.5 Ui
  • 2teentje Knoflook, gepeld
  • 2el Citroensap
  • 2el Rodewijnazijn
  • 0.5tl Zout
  • 0.5tl Peper
  • 2snuifje Chilivlokken

Stap 3 /8

Was en schraap de zoete aardappelen. Droog ze met keukenpapier. Snijd ze in gelijkmatige schijfjes en zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, zodat de zoete aardappelen als een waaier naar buiten komen te staan. Voeg een scheutje olie, zout en peper toe.

  • 4 Middelgrote zoete aardappelen
  • 2el Olijfolie
  • Zout, peper

Stap 4 /8

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 200 °C. Leg de zoete aardappelen op de plaat in lade 1.

Stap 5 /8

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 6 /8

Leg, zodra het apparaat piept, het vlees op de plaat in lade 1.

Stap 7 /8

Controleer of het vlees goed gaar is en laat indien nodig nog even verder garen.

Stap 8 /8

Serveer het vlees direct met de chimichurrisaus en de zoete hasselbackaardappelen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228