Steak frites
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1.6 kg Aardappelen
6 g Paprikapoeder
Zout
6 cl Olie
8 straaltje Biefstukken, ongeveer 200 g per stuk
Peper
Accessoires
Grillen
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de aardappelen en snijd ze in grote frieten van 2 cm dik. Leg ze op een theedoek om ze zo goed mogelijk te laten drogen en doe ze daarna in een kom. Voeg paprikapoeder en zout toe en roer zodat de frietjes gelijkmatig worden bedekt. Voeg de olie toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 2 /5
Pak de grillplaat. Leg de helft van de frietjes op een kant van de grillplaat. Zet de plaat in het apparaat. Zet de FRIET-stand 25 minuten aan op 200 °C. Schep de frietjes een of twee keer door.
Stap 3 /5
Doe de frietjes aan het einde van het programma in een schaal en zet apart. Leg twee biefstukken op de hete grillplaat en zet de kom in het apparaat. Zet het GRILL-programma 4-6 minuten aan op 200 °C, afhankelijk hoe u uw biefstuk gebakken wilt hebben. Start het programma en draai de biefstukken halverwege om.
Stap 4 /5
Herhaal aan het einde van het programma het proces met de resterende biefstukken.
Stap 5 /5
Serveer met truffelmayonaise en een salade.