Spread van witte bonen en gerookte wortels
Moulinex
Recept door Moulinex

Spread van witte bonen en gerookte wortels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 43min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

2 personen

  • 120 g Wortel

  • 1 el Neutrale olie

  • 0.5 el Sojasaus

  • 0.5 tl Gerookt paprikapoeder

  • 1 snuifje Zout

  • 4 g Sjalotten

  • 130 g Witte bonen

  • 1 g Nori zeewier

  • 0.5 el Citroensap

  • 1 straaltje Olijfolie

  • 0.5 tl Korianderzaadjes

  • 0.5 tl Peterselie

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /6

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2 /6

Doe de gepelde en in schuine reepjes gesneden wortels, de olie, de sojasaus en het gerookte paprikapoeder in een kom. Meng om de wortels goed te omhullen.

  • 120g Wortel
  • 1el Neutrale olie
  • 0.5el Sojasaus
  • 0.5tl Gerookt paprikapoeder

Stap 3 /6

Leg de wortelen op een ovenplaat met een bakmatje of bakpapier. Zet 30 minuten in de oven en draai halverwege de baktijd om.

Stap 4 /6

Plaats de mini kom met het mes in de grote kom van de keukenmachine. Doe de wortelen, de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot, de uitgelekte bonen, de algen, het citroensap en de olie in de kom. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1snuifje Zout
  • 4g Sjalotten
  • 130g Witte bonen
  • 1g Nori zeewier
  • 0.5el Citroensap
  • 1straaltje Olijfolie
  • Minimengkom

Stap 5 /6

Doe de bereiding in een doos met een deksel. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 6 /6

Doe er een scheutje olijfolie over, samen met wat gebroken korianderzaadjes en verse peterselie.

  • 1straaltje Olijfolie
  • 0.5tl Korianderzaadjes
  • 0.5tl Peterselie

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228