- Homepage
- Recipe Details Page
Spread van witte bonen en gerookte wortels
- Totale tijd 1u 43min
- 10min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
120 g Wortel
1 el Neutrale olie
0.5 el Sojasaus
0.5 tl Gerookt paprikapoeder
1 snuifje Zout
4 g Sjalotten
130 g Witte bonen
1 g Nori zeewier
0.5 el Citroensap
1 straaltje Olijfolie
0.5 tl Korianderzaadjes
0.5 tl Peterselie
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2 /6
Doe de gepelde en in schuine reepjes gesneden wortels, de olie, de sojasaus en het gerookte paprikapoeder in een kom. Meng om de wortels goed te omhullen.
120g Wortel 1el Neutrale olie 0.5el Sojasaus 0.5tl Gerookt paprikapoeder
Stap 3 /6
Leg de wortelen op een ovenplaat met een bakmatje of bakpapier. Zet 30 minuten in de oven en draai halverwege de baktijd om.
Stap 4 /6
Plaats de mini kom met het mes in de grote kom van de keukenmachine. Doe de wortelen, de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot, de uitgelekte bonen, de algen, het citroensap en de olie in de kom. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1snuifje Zout 4g Sjalotten 130g Witte bonen 1g Nori zeewier 0.5el Citroensap 1straaltje Olijfolie
Minimengkom
Stap 5 /6
Doe de bereiding in een doos met een deksel. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 6 /6
Doe er een scheutje olijfolie over, samen met wat gebroken korianderzaadjes en verse peterselie.
1straaltje Olijfolie 0.5tl Korianderzaadjes 0.5tl Peterselie