Spread van witte bonen en gerookte wortels
- Totale tijd 1u 43min
- 10min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
120 g Wortel
1 el Neutrale olie
0.5 el Sojasaus
0.5 tl Gerookt paprikapoeder
1 snuifje Zout
4 g Sjalotten
130 g Witte bonen
1 g Nori zeewier
0.5 el Citroensap
1 straaltje Olijfolie
0.5 tl Korianderzaadjes
0.5 tl Peterselie
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2 /6
Doe de gepelde en in schuine reepjes gesneden wortels, de olie, de sojasaus en het gerookte paprikapoeder in een kom. Meng om de wortels goed te omhullen.
Stap 3 /6
Leg de wortelen op een ovenplaat met een bakmatje of bakpapier. Zet 30 minuten in de oven en draai halverwege de baktijd om.
Stap 4 /6
Plaats de mini kom met het mes in de grote kom van de keukenmachine. Doe de wortelen, de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot, de uitgelekte bonen, de algen, het citroensap en de olie in de kom. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /6
Doe de bereiding in een doos met een deksel. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 6 /6
Doe er een scheutje olijfolie over, samen met wat gebroken korianderzaadjes en verse peterselie.