Spongecake
- Totale tijd 27min
- 15min
Voorbereidingstijd - 12min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
140 g Boter
130 g Poedersuiker
1 zakje Vanillesuiker
1 zeste Citroen
50 g Citroensap
3 Eieren
150 g Bloem
2 tl Bakpoeder
Kleurstof
2 el Lemon curd
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker en de citroenzestes in de mengkom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /5
Voeg het citroensap, de eieren, het bloem en de de bakpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /5
Leg bakpapier in 2 cakevormen. Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /5
Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3 over 2 kommen. Kleur de grootste hoeveelheid deeg geel en de kleinste hoeveelheid groen. Doe de bereiding in 2 cakevormen. Zet 10 minuten in de oven.
Stap 5 /5
Haal de cake uit de oven en snijd in de vorm van een spons. Bestrijk het gele deel met lemon curd en leg het groene deel erop.