- Homepage
- Recipe Details Page
Spongecake
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
3 Eieren
30 g Bruine suiker
5 cl Melk
4 cl Olie
100 g Gezoete gecondenseerde melk
5 g Vanillearoma
110 g T45-meel
8 g Bakpoeder
110 g Bruine suiker
125 g Vloeibare room 30% VG
40 g Boter
Water
Accessoires
Menger Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de bruine suiker, de room en de boter in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
110g Bruine suiker 125g Vloeibare room 30% VG 40g Boter
Menger
Stap 2 /10
Druk opnieuw op 'Start'.
Menger
Stap 3 /10
Doe de saus in een kommetje.
Stap 4 /10
Maak de kom van de keukenmachine schoon en bevestig de garde. Doe de eieren, de bruine suiker, de melk, de olie, de geconcentreerde melk en het vanillearoma in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
3 Eieren 30g Bruine suiker 5cl Melk 4cl Olie 100g Gezoete gecondenseerde melk 5g Vanillearoma
Klopper
Stap 5 /10
Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Open na de pieptoon het deksel om de randen te schrapen.
110g T45-meel 8g Bakpoeder
Klopper
Stap 6 /10
Doe het deeg in 6 ovenschaaltjes van 8,5 cm.
Stap 7 /10
Maak de kom van de keukenmachine schoon en giet 0,7 l warm water in de keukenmachine zonder accessoires.
Water
Stap 8 /10
Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Plaats de ovenschaaltjes en druk op 'Start'.
Stoom- accessoire
Stap 9 /10
Haal de cakejes uit de schaaltjes met een pannenlap.
Stap 10 /10
Leg op een bord en overgiet met de saus.