- Homepage
- Recipe Details Page
Sponge cake
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 cm 3 eieren
3 eieren
30 g bruine suiker
45 ml melk
40 ml olie
100 g zoete gecondenseerde melk
1 tl vanillearoma
110 g bloem type T45
8 g bakpoeder
110 g bruine suiker
125 g vloeibare room, 30 % vetgehalte
40 g boter
Water
Accessoires
Menger Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /6
De saus: Doe de bruine suiker, de room en de boter in de kom van de robot voorzien van het menginstrument. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
110g bruine suiker 125g vloeibare room, 30 % vetgehalte 40g boter
Menger
Stap 2 /6
Gaar daarna de saus 6 min. op snelheid 2 op 125 °C. Giet de saus in een kommetje.
Menger
Stap 3 /6
Gebak: Maak de kom schoon en plaats de klopper. Voeg de eieren toe, de bruine suiker, de melk, de olie, de geconcentreerde melk en het vanillearoma. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'
3 eieren 30g bruine suiker 45ml melk 40ml olie 100g zoete gecondenseerde melk 1tl vanillearoma
Klopper
Stap 4 /6
Voeg de bloem en het bakpoeder, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Schraap de wanden van de kom af. Giet het mengsel in 6 schaaltjes van Ø 8,5 cm.
6cm 3 eieren 110g bloem type T45 8g bakpoeder
Klopper
Stap 5 /6
Maak de kom van de keukenrobot schoon en voeg 0,7 L warm water toe zonder accessoire. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand. Plaats de schaaltjes, vergrendel het deksel en druk op 'Start' ( 25 min. in manuele stand op 120 °C).
Water
Stoom- accessoire
Stap 6 /6
Haal na de bereiding het gebak met een ovenwant uit de vorm. Dresseer op een bord en overgiet met de saus.