Speltsalade met tofu
Moulinex
Recept door Moulinex

Speltsalade met tofu

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 12u 50min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    12u 5min

Ingrediënten

6 personen

  • 300 g Spelt

  • 60 g Geblancheerde hazelnoten

  • 90 cl Groentebouillon

  • 60 g Rucola

  • 120 g Rode ui

  • 180 g Appel

  • 180 g Gerookte tofu

  • 1 snuifje Peper

  • 1 snuifje zout

  • Saus:

  • 6 el Hazelnootolie

  • 3 el Ciderazijn

  • 1.5 tl Mosterd

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger
  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /10

Week de spelt minstens 12 uur in koud water. Giet het speltwater af en spoel het daarna af met een fijne zeef.

  • 300g Spelt

Stap 2 /10

Doe de hazelnoten in de mengkom met het kneed/pletmes eraan en sluit het deksel met de kurk. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Zet opzij.

  • 60g Geblancheerde hazelnoten
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /10

Vervang het kneed/pletmeshulpstuk door het mixerhulpstuk. Doe de spelt in de mengkom en voeg de bouillon toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Laat 5 minuten opzwellen met het deksel erop. Laat uitlekken en zet apart.

  • 300g Spelt
  • 90cl Groentebouillon
  • Menger

Stap 4 /10

Was de rucola en droog hem af.

  • 60g Rucola

Stap 5 /10

Pel en snipper de rode uien.

  • 120g Rode ui

Stap 6 /10

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in julienne (kleine, zeer dunne staafjes).

  • 180g Appel

Stap 7 /10

Snij de tofu in blokjes.

  • 180g Gerookte tofu

Stap 8 /10

Meng in een slakom de spelt, de fijngehakte hazelnoten, de rucola, de rode uien, de appels en de gerookte tofu. Breng op smaak, meng en zet in de koelkast terwijl je de saus bereidt.

  • 300g Spelt
  • 60g Geblancheerde hazelnoten
  • 60g Rucola
  • 120g Rode ui
  • 180g Appel
  • 180g Gerookte tofu
  • 1snuifje Peper
  • 1snuifje zout

Stap 9 /10

Doe de hazelnootolie, ciderazijn en mosterd in het minipannetje met het mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 6el Hazelnootolie
  • 3el Ciderazijn
  • 1.5tl Mosterd
  • Minimengkom

Stap 10 /10

Serveer de salade met de saus.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228