Speltsalade met tofu
Moulinex
Recept door Moulinex

Speltsalade met tofu

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 12u 50min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    12u 5min

Ingrediënten

4 personen

  • 200 g Spelt

  • 40 g Geblancheerde hazelnoten

  • 60 cl Groentebouillon

  • 40 g Rucola

  • 80 g Rode ui

  • 120 g Appel

  • 120 g Gerookte tofu

  • 1 snuifje Peper

  • 1 snuifje zout

  • Saus:

  • 4 el Hazelnootolie

  • 2 el Ciderazijn

  • 1 tl Mosterd

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger
  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /10

Week de spelt minstens 12 uur in koud water. Giet het speltwater af en spoel het daarna af met een fijne zeef.

  • 200g Spelt

Stap 2 /10

Doe de hazelnoten in de mengkom met het kneed/pletmes eraan en sluit het deksel met de kurk. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Zet opzij.

  • 40g Geblancheerde hazelnoten
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /10

Vervang het kneed/pletmeshulpstuk door het mixerhulpstuk. Doe de spelt in de mengkom en voeg de bouillon toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Laat 5 minuten opzwellen met het deksel erop. Laat uitlekken en zet apart.

  • 200g Spelt
  • 60cl Groentebouillon
  • Menger

Stap 4 /10

Was de rucola en droog hem af.

  • 40g Rucola

Stap 5 /10

Pel en snipper de rode uien.

  • 80g Rode ui

Stap 6 /10

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in julienne (kleine, zeer dunne staafjes).

  • 120g Appel

Stap 7 /10

Snij de tofu in blokjes.

  • 120g Gerookte tofu

Stap 8 /10

Meng in een slakom de spelt, de fijngehakte hazelnoten, de rucola, de rode uien, de appels en de gerookte tofu. Breng op smaak, meng en zet in de koelkast terwijl je de saus bereidt.

  • 200g Spelt
  • 40g Geblancheerde hazelnoten
  • 40g Rucola
  • 80g Rode ui
  • 120g Appel
  • 120g Gerookte tofu
  • 1snuifje Peper
  • 1snuifje zout

Stap 9 /10

Doe de hazelnootolie, ciderazijn en mosterd in het minipannetje met het mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 4el Hazelnootolie
  • 2el Ciderazijn
  • 1tl Mosterd
  • Minimengkom

Stap 10 /10

Serveer de salade met de saus.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228