- Homepage
- Recipe Details Page
Speltsalade met tofu
- Totale tijd 12u 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 12u 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Spelt
40 g Geblancheerde hazelnoten
60 cl Groentebouillon
40 g Rucola
80 g Rode ui
120 g Appel
120 g Gerookte tofu
1 snuifje Peper
1 snuifje zout
Saus:
4 el Hazelnootolie
2 el Ciderazijn
1 tl Mosterd
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /10
Week de spelt minstens 12 uur in koud water. Giet het speltwater af en spoel het daarna af met een fijne zeef.
200g Spelt
Stap 2 /10
Doe de hazelnoten in de mengkom met het kneed/pletmes eraan en sluit het deksel met de kurk. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Zet opzij.
40g Geblancheerde hazelnoten
Kneed- & hakmes
Stap 3 /10
Vervang het kneed/pletmeshulpstuk door het mixerhulpstuk. Doe de spelt in de mengkom en voeg de bouillon toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Laat 5 minuten opzwellen met het deksel erop. Laat uitlekken en zet apart.
200g Spelt 60cl Groentebouillon
Menger
Stap 4 /10
Was de rucola en droog hem af.
40g Rucola
Stap 5 /10
Pel en snipper de rode uien.
80g Rode ui
Stap 6 /10
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in julienne (kleine, zeer dunne staafjes).
120g Appel
Stap 7 /10
Snij de tofu in blokjes.
120g Gerookte tofu
Stap 8 /10
Meng in een slakom de spelt, de fijngehakte hazelnoten, de rucola, de rode uien, de appels en de gerookte tofu. Breng op smaak, meng en zet in de koelkast terwijl je de saus bereidt.
200g Spelt 40g Geblancheerde hazelnoten 40g Rucola 80g Rode ui 120g Appel 120g Gerookte tofu 1snuifje Peper 1snuifje zout
Stap 9 /10
Doe de hazelnootolie, ciderazijn en mosterd in het minipannetje met het mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
4el Hazelnootolie 2el Ciderazijn 1tl Mosterd
Minimengkom
Stap 10 /10
Serveer de salade met de saus.