Spaanse rijst
Moulinex
Recept door Moulinex

Spaanse rijst

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 42min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    27min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 9 g Knoflook

  • 90 g Ui

  • 150 g Paprika

  • 1.5 el Olijfolie

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje Peper

  • 1 tl Gerookt paprikapoeder

  • 1.5 tl Tijm

  • 0.5 tl Gemalen komijn

  • 200 g Paellarijst

  • 40 cl Groentebouillon

  • 1 snuifje Saffraan

  • 210 g Gehakte tomaten

  • 1 snuifje Gedroogde zeewiervlokken

  • 168 g Artisjokharten uit blik

  • 120 g Diepvrieserwten

  • 120 g Palmharten

  • Garnalen

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /8

Pel de knoflook en de uien en snijd ze doormidden.

  • 9g Knoflook
  • 90g Ui

Stap 2 /8

Doe de knoflook en de ui in de mengkom met het Ultrablade mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 9g Knoflook
  • 90g Ui
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /8

Was de rode paprika's, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.

  • 150g Paprika

Stap 4 /8

Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon met een spatel en voeg de olie, peper, zout, paprikapoeder, tijm en komijn toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 150g Paprika
  • 1.5el Olijfolie
  • 1snuifje zout
  • 1snuifje Peper
  • 1tl Gerookt paprikapoeder
  • 1.5tl Tijm
  • 0.5tl Gemalen komijn
  • Menger

Stap 5 /8

Spoel de rijst af met een fijne zeef.

  • 200g Paellarijst

Stap 6 /8

Verwarm de bouillon. Voeg de saffraanpistolen toe. Meng.

  • 40cl Groentebouillon
  • 1snuifje Saffraan

Stap 7 /8

Voeg de rijst toe aan de mixerkom. Giet 2/3 van de bouillon en de in stukjes gesneden tomaten erover. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Proef en laat nog een paar minuten koken, afhankelijk van het merk rijst dat je gebruikt.

  • 200g Paellarijst
  • 40cl Groentebouillon
  • 210g Gehakte tomaten

Stap 8 /8

Voeg 1 mespuntje zeewier, artisjokharten, erwten en palmharten toe. Bedek met de rest van de bouillon. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 1snuifje Gedroogde zeewiervlokken
  • 168g Artisjokharten uit blik
  • 120g Diepvrieserwten
  • 120g Palmharten

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228