- Homepage
- Recipe Details Page
Spaanse rijst
- Totale tijd 42min
- 15min
Voorbereidingstijd - 27min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
9 g Knoflook
90 g Ui
150 g Paprika
1.5 el Olijfolie
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
1 tl Gerookt paprikapoeder
1.5 tl Tijm
0.5 tl Gemalen komijn
200 g Paellarijst
40 cl Groentebouillon
1 snuifje Saffraan
210 g Gehakte tomaten
1 snuifje Gedroogde zeewiervlokken
168 g Artisjokharten uit blik
120 g Diepvrieserwten
120 g Palmharten
Garnalen
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Pel de knoflook en de uien en snijd ze doormidden.
9g Knoflook 90g Ui
Stap 2 /8
Doe de knoflook en de ui in de mengkom met het Ultrablade mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
9g Knoflook 90g Ui
Ultrablade hakmes
Stap 3 /8
Was de rode paprika's, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.
150g Paprika
Stap 4 /8
Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon met een spatel en voeg de olie, peper, zout, paprikapoeder, tijm en komijn toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
150g Paprika 1.5el Olijfolie 1snuifje zout 1snuifje Peper 1tl Gerookt paprikapoeder 1.5tl Tijm 0.5tl Gemalen komijn
Menger
Stap 5 /8
Spoel de rijst af met een fijne zeef.
200g Paellarijst
Stap 6 /8
Verwarm de bouillon. Voeg de saffraanpistolen toe. Meng.
40cl Groentebouillon 1snuifje Saffraan
Stap 7 /8
Voeg de rijst toe aan de mixerkom. Giet 2/3 van de bouillon en de in stukjes gesneden tomaten erover. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Proef en laat nog een paar minuten koken, afhankelijk van het merk rijst dat je gebruikt.
200g Paellarijst 40cl Groentebouillon 210g Gehakte tomaten
Stap 8 /8
Voeg 1 mespuntje zeewier, artisjokharten, erwten en palmharten toe. Bedek met de rest van de bouillon. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
1snuifje Gedroogde zeewiervlokken 168g Artisjokharten uit blik 120g Diepvrieserwten 120g Palmharten