- Homepage
- Recipe Details Page
Spaanse omelet
- Totale tijd 1u
- 15min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g Tomaten
80 g Groene paprika
80 g Rode paprika
25 g Sjalot
3 g Look
20 g Olijfolie
8 Eieren
100 g Melk
5 g Suiker
2 snuifje Zout
Water
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de gepelde en ontkiemde look, de gepelde sjalot, de tomaten en de gepelde paprika’s zonder zaadjes in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
500g Tomaten 80g Groene paprika 80g Rode paprika 25g Sjalot 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 2 /7
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de randen van de mengkom met een spatel. Voeg de olijfolie en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
20g Olijfolie 5g Suiker Peper
Menger
Stap 3 /7
Breek de eieren in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met zout. Klop met een garde.
8 Eieren 100g Melk 2snuifje Zout
Stap 4 /7
Giet de bereiding in de kom met de eieren en meng met een garde zodat de eieren niet stollen. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /7
Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker.
Water
Stoom- accessoire
Stap 6 /7
Leg een groot vel bakpapier op de bodem van de externe stoomkoker en giet de bereiding op het papier. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Houd de bereiding in de gaten. Naargelang de begintemperatuur van de ingrediënten dient het programma mogelijk 1 minuut langer te draaien.
Stoom- accessoire
Stap 7 /7
Stort de omelet met een pannenlap in een geschikte schotel. Dien meteen op met een salade van veldsla.