Spätzli
- Totale tijd 23min
- 5min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
150 g T45-meel
3 Eieren
20 g Zoete boter
0.5 zakje Fijngehakte peterselie
200 cl Water
Nootmuskaat
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de bloem, de eieren, het zout, de peper en de nootmuskaat in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /8
Doe het deeg in een aparte kom en zet aan de kant. Maak de kom schoon.
Stap 3 /8
Giet het water met het zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de gewone schijf. Dek af met het deksel zonder te vergrendelen en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Neem het deksel van de kom als het water begint te koken. Doe het deeg in een zeef met grote gaten en druk het deeg met een spatel boven de kom zodat de spätzles in de kom vallen. (De pasta is gaar als ze naar het oppervlak komt)
Stap 5 /8
Laat de spätzles uitlekken en spoel de kom uit.
Stap 6 /8
Bevestig de gewone schijf aan de keukenmachine met de mengkom. Druk op ‘Start’.
Stap 7 /8
Voeg de boter en de spätzles toe. Druk op ‘Start’ zonder het deksel. Roer goed.
Stap 8 /8
Voeg de fijngehakte peterselie toe en dien op.