- Homepage
- Recipe Details Page
Sojadessert met cashewnoten
- Totale tijd 33u 46min
- 15min
Voorbereidingstijd - 12u 31min
Gaartijd - 21u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
150 g Cashewnoten
60 cl Ongezoete sojamelk
60 g Sojayoghurt
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /9
Week de cashewnoten de avond tevoren in een bakje water.
150g Cashewnoten
Stap 2 /9
Laat de cashewnoten uitlekken en spoel ze af. Doe de cashewnoten en de sojamelk in de mixerkom met het Ultrablade-mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Schraap het mengsel af en toe en start het programma opnieuw. Herhaal dit proces tot je een gladde crème hebt.
150g Cashewnoten 60cl Ongezoete sojamelk
Ultrablade hakmes
Stap 3 /9
Bevestig de garde aan de mixerkom en sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 4 /9
Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 5 /9
Voeg de sojamelk-yoghurt toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
60cl Ongezoete sojamelk 60g Sojayoghurt
Stap 6 /9
Verdeel het mengsel over de Companion-yoghurtpotjes. Dek ze af. Plaats in de buitenste stoommand.
Stap 7 /9
Spoel de kom en giet er 0,7 L water in. Sluit het deksel zonder de kurk en zet de buitenste stoommand op zijn plaats. Sluit het deksel van de buitentse stoommand en druk op ‘Start’.
Stoom- accessoire
Stap 8 /9
Laat de potjes 12 uur in de stoommand staan (deksel dicht) zodat de yoghurt langzaam fermenteert.
Stap 9 /9
Als de yoghurts klaar zijn, zet je ze minstens 3 uur in de koelkast, of tot ze afgekoeld zijn, voordat je ze serveert. De yoghurts kunnen tot 5 dagen in de koelkast worden bewaard.