Sojadessert met cashewnoten - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Sojadessert met cashewnoten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 33u 46min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    12u 31min
  • Afkoeltijd
    21u

Ingrediënten

4 personen

  • 100 g Cashewnoten

  • 40 cl Ongezoete sojamelk

  • 40 g Sojayoghurt

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Klopper
    Klopper
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /9

Week de cashewnoten de avond tevoren in een bakje water.

  • 100g Cashewnoten

Stap 2 /9

Laat de cashewnoten uitlekken en spoel ze af. Doe de cashewnoten en de sojamelk in de mixerkom met het Ultrablade-mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Schraap het mengsel af en toe en start het programma opnieuw. Herhaal dit proces tot je een gladde crème hebt.

  • 100g Cashewnoten
  • 40cl Ongezoete sojamelk
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /9

Bevestig de garde aan de mixerkom en sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

Stap 4 /9

Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

Stap 5 /9

Voeg de sojamelk-yoghurt toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 40cl Ongezoete sojamelk
  • 40g Sojayoghurt

Stap 6 /9

Verdeel het mengsel over de Companion-yoghurtpotjes. Dek ze af. Plaats in de buitenste stoommand.

Stap 7 /9

Spoel de kom en giet er 0,7 L water in. Sluit het deksel zonder de kurk en zet de buitenste stoommand op zijn plaats. Sluit het deksel van de buitentse stoommand en druk op ‘Start’.

  • Stoom- accessoire

Stap 8 /9

Laat de potjes 12 uur in de stoommand staan (deksel dicht) zodat de yoghurt langzaam fermenteert.

Stap 9 /9

Als de yoghurts klaar zijn, zet je ze minstens 3 uur in de koelkast, of tot ze afgekoeld zijn, voordat je ze serveert. De yoghurts kunnen tot 5 dagen in de koelkast worden bewaard.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228