- Homepage
- Recipe Details Page
Soezen met pralinévulling
- Totale tijd 2u 59min
- 20min
Voorbereidingstijd - 39min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 Zoet soezenbeslag (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)
40 cl Volle melk
3 Eierdooiers
1 Ei
80 g Poedersuiker
20 g Bloem en 20 g maïzena
20 g Maïzena
2 g Merg van ½ vanillestokje
200 g Zoete boter
85 g Amandelpraliné
Poedersuiker
Accessoires
Gebakset Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /11
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Stap 3 /11
Volg het basisrecept voor zoet soezenbeslag. Doe de egale spuitmond in de spuitzak en vul met het soezenbeslag. Leg de soezen zoals de vijf ogen van een dobbelsteen op een vel bakpapier.
1 Zoet soezenbeslag (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)
Stap 4 /11
Plaats de soezen in een hete oven gedurende 20 à 25 minuten. Leg ze op een rooster.
Stap 5 /11
Doe de eierdooiers, het ei, de suiker, de bloem, de maïzena en de vanille in de kom met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de melk toe na de pieptoon.
40cl Volle melk 3 Eierdooiers 1 Ei 80g Poedersuiker 20g Bloem en 20 g maïzena 20g Maïzena 2g Merg van ½ vanillestokje
Gebakset
Stap 6 /11
Druk opnieuw op 'Start'.
Gebakset
Stap 7 /11
Voeg de in blokjes gesneden boter en de praliné toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Zoete boter 85g Amandelpraliné
Gebakset
Stap 8 /11
Doe de room in een kom en bewaar op een koele plaats gedurende 1 uur 30 minuten.
Stap 9 /11
Maak een gaatje in de onderkant van de soezen en vul de spuitzak met egale spuitmond met de koude pralinéroom.
Stap 10 /11
Vul de soezen en zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 11 /11
Strooi er poedersuiker overheen alvorens op te dienen.
Poedersuiker