- Homepage
- Recipe Details Page
Soezen met pralinévulling
- Totale tijd 2u 59min
- 20min
Voorbereidingstijd - 39min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 x zoet soezenbeslag (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)
40 cl volle melk
3 eierdooiers
1 ei
80 g poedersuiker
20 g bloem
20 g maïzena
2 g merg van een vanillestokje
200 g zoete boter
85 g amandelpraliné
*Poedersuiker
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
*Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /12
*Leg de siliconen bakmat op een bakplaat.
Stap 3 /12
*Volg het basisrecept voor zoet soezenbeslag. Doe de egale spuitmond in de spuitzak en vul met het soezenbeslag. Spuit het soezenbeslag op de plaat en verdeel zoals de vijf ogen van een dobbelsteen over de siliconen bakmat.
1 x zoet soezenbeslag (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)
Stap 4 /12
*Plaats de soezen in een hete oven gedurende 20 à 25 minuten. Leg ze op een rooster.
Stap 5 /12
*Doe de eierdooiers, het ei, de suiker, de bloem, de maïzena en de vanille in de kom met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de melk toe als u de melding hoort.
40cl volle melk 3 eierdooiers 1 ei 80g poedersuiker 20g bloem 20g maïzena 2g merg van een vanillestokje
Stap 6 /12
*Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 7 /12
*Snijd de boter in blokjes.
200g zoete boter
Stap 8 /12
*Voeg de praliné en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g zoete boter 85g amandelpraliné
Stap 9 /12
*Doe de room in een kom en bewaar op een koele plaats gedurende 1 uur 30 minuten.
Stap 10 /12
*Maak een gaatje in de onderkant van de soezen en vul de spuitzak met egale spuitmond met de koude pralinéroom.
Stap 11 /12
*Vul de soezen en zet 30 minuten in de ijskast.
Stap 12 /12
*Strooi er poedersuiker overheen alvorens op te dienen.
*Poedersuiker