Soezen met pralinévulling
Moulinex
Recept door Moulinex

Soezen met pralinévulling

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 59min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    39min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

8 personen

  • 1 x zoet soezenbeslag (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)

  • 40 cl volle melk

  • 3 eierdooiers

  • 1 ei

  • 80 g poedersuiker

  • 20 g bloem

  • 20 g maïzena

  • 2 g merg van een vanillestokje

  • 200 g zoete boter

  • 85 g amandelpraliné

  • *Poedersuiker

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /12

*Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /12

*Leg de siliconen bakmat op een bakplaat.

Stap 3 /12

*Volg het basisrecept voor zoet soezenbeslag. Doe de egale spuitmond in de spuitzak en vul met het soezenbeslag. Spuit het soezenbeslag op de plaat en verdeel zoals de vijf ogen van een dobbelsteen over de siliconen bakmat.

  • 1 x zoet soezenbeslag (consulteer de basisrecepten in het Companion-boekje of in de app)

Stap 4 /12

*Plaats de soezen in een hete oven gedurende 20 à 25 minuten. Leg ze op een rooster.

Stap 5 /12

*Doe de eierdooiers, het ei, de suiker, de bloem, de maïzena en de vanille in de kom met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de melk toe als u de melding hoort.

  • 40cl volle melk
  • 3 eierdooiers
  • 1 ei
  • 80g poedersuiker
  • 20g bloem
  • 20g maïzena
  • 2g merg van een vanillestokje

Stap 6 /12

*Druk opnieuw op 'Start'.

Stap 7 /12

*Snijd de boter in blokjes.

  • 200g zoete boter

Stap 8 /12

*Voeg de praliné en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g zoete boter
  • 85g amandelpraliné

Stap 9 /12

*Doe de room in een kom en bewaar op een koele plaats gedurende 1 uur 30 minuten.

Stap 10 /12

*Maak een gaatje in de onderkant van de soezen en vul de spuitzak met egale spuitmond met de koude pralinéroom.

Stap 11 /12

*Vul de soezen en zet 30 minuten in de ijskast.

Stap 12 /12

*Strooi er poedersuiker overheen alvorens op te dienen.

  • *Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228