- Homepage
- Recipe Details Page
Soep van kool en zoete aardappel
- Totale tijd 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
250 g Rode kool
65 g Zoete aardappel
0.5 Ui
0.5 el Olijfolie
35 cl Groentebouillon
1 bladje Laurierblad
1 snuifje Kaneel
0.5 tl Balsamicoazijn
Zout en vers gemalen peper
0.5 Appel
1 el Gehakte peterselie
1 el Gemalen pistachenoten
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Was de kool en snijd in grote stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in grote stukjes. Schil en snijd de ajuin in 4.
250g Rode kool 65g Zoete aardappel 0.5 Ui
Stap 2 /5
Voeg de ajuin toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
0.5 Ui
Ultrablade hakmes
Stap 3 /5
Voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
0.5el Olijfolie
Stap 4 /5
Voeg de bouillon, de kool, de zoete aardappel, de balsamicoazijn en de laurierblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
250g Rode kool 65g Zoete aardappel 35cl Groentebouillon 1bladje Laurierblad 0.5tl Balsamicoazijn Zout en vers gemalen peper
Stap 5 /5
Serveer met enkele schijfjes appels, wat peterselie en gemalen pistachenoten.
0.5 Appel 1el Gehakte peterselie 1el Gemalen pistachenoten