Sneeuweieren
- Totale tijd 33min
- 30min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
3 eiwitten
37 g suiker
0.4 cl neutrale olie
35 g amandelvlokken
1 custard
187 g suiker
13.5 cl water
0.4 cl citroensap
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /9
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: portie custard. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt : 30 min rusttijd in de koelkast.
Stap 2 /9
Volg de instructies voor de bereiding van de custard en zet aan de kant.
Stap 3 /9
Maak de karamel. Doe de suiker, een derde van het water en het citroensap in een steelpan. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten sudderen zonder te roeren. De karamel moet een mooie gouden kleur krijgen. Giet het resterende water er beetje bij beetje bij als de karamel een gouden kleur heeft. Let op dat u zichzelf niet verbrandt. Zet 1 minuut op hoog vuur en haal van het vuur. Zet apart.
Stap 4 /9
Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 5 /9
Voeg de suiker geleidelijk toe.
Stap 6 /9
Vet kleine ronde kommetjes of schaaltjes lichtjes in. Vul met een grote lepel en strijk glad met een spatel.
Stap 7 /9
Gaar de eiwitten gedurende 15 tot 20 seconden op maximaal vermogen in de microgolfoven.
Stap 8 /9
Laat wat afkoelen en haal ze er heel voorzichtig uit.
Stap 9 /9
Giet de custard op de bodem van de kommetjes en leg het eiwit erop. Bestrijk de sneeuweieren met karamel. Werk af met amandelvlokken. Dien onmiddellijk op.