- Homepage
- Recipe Details Page
Sneeuweieren
- Totale tijd 33min
- 30min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
3 eiwitten
37 g suiker
0.4 cl neutrale olie
35 g amandelvlokken
1 custard
187 g suiker
13.5 cl water
0.4 cl citroensap
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies voor de bereiding van de custard en zet aan de kant.
1 custard
Stap 2 /8
Maak de karamel. Doe de suiker, een derde van het water en het citroensap in een steelpan. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten sudderen zonder te roeren. De karamel moet een mooie gouden kleur krijgen. Giet het resterende water er beetje bij beetje bij als de karamel een gouden kleur heeft. Let op dat u zichzelf niet verbrandt. Zet 1 minuut op hoog vuur en haal van het vuur. Zet apart.
187g suiker 13.5cl water 0.4cl citroensap
Stap 3 /8
Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
3 eiwitten
Flex Whisk
Stap 4 /8
Voeg de suiker geleidelijk toe.
37g suiker
Flex Whisk
Stap 5 /8
Vet kleine ronde kommetjes of schaaltjes lichtjes in. Vul met een grote lepel en strijk glad met een spatel.
0.4cl neutrale olie
Stap 6 /8
Gaar de eiwitten gedurende 15 tot 20 seconden op maximaal vermogen in de microgolfoven.
Stap 7 /8
Laat wat afkoelen en haal ze er heel voorzichtig uit.
Stap 8 /8
Giet de custard op de bodem van de kommetjes en leg het eiwit erop. Bestrijk de sneeuweieren met karamel. Werk af met amandelvlokken. Dien onmiddellijk op.
35g amandelvlokken