- Homepage
- Recipe Details Page
Smeuïge risotto met scampi
- Totale tijd 1u 2min
- 10min
Voorbereidingstijd - 52min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
160 g Rijst, carnaroli of vialone nano
125 g Scampi
1 el Gevogeltebouillonpoeder
40 g Boter
25 g Sjalotten
1 glas Droge mousserende wijn of witte wijn
1 el Tomatenpuree
1 Peterselie
Zout
Peper
Water
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Giet 7 glazen water en het kippenbouillonpoeder in de kom met de menger.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
1el Gevogeltebouillonpoeder Water
Menger
Stap 2 /8
Spoel de scampi's af en voeg ze toe.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
125g Scampi
Menger
Stap 3 /8
Laat de scampi's uitlekken en pel ze.Voeg alles wat u van de scampi's hebt verwijderd toe aan de bouillon.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
125g Scampi
Menger
Stap 4 /8
Zeef de bouillon door een vergiet en houd hem warm.Doe de rijst en de helft van de boter in de kom.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start' om te fruiten.
160g Rijst, carnaroli of vialone nano 40g Boter
Menger
Stap 5 /8
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en voeg ze toe met de tomatenpuree en de witte wijn.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
25g Sjalotten 1glas Droge mousserende wijn of witte wijn 1el Tomatenpuree
Menger
Stap 6 /8
Voeg de helft van de bouillon toe.Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.Stel de kooktijd in naargelang de aangegeven kooktijd op de verpakking van de rijst.
Menger
Stap 7 /8
Controleer het kookproces en voeg geleidelijk aan de bouillon toe naarmate deze wordt geabsorbeerd.Als de rijst gaar is, snijdt u de gepelde scampi's in stukken en voegt u ze toe met de resterende boter, zout en peper.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
125g Scampi 40g Boter Zout Peper
Menger
Stap 8 /8
Dien meteen op.Garneer met verse peterselie naar smaak.
1 Peterselie