Smeuïge risotto met scampi
Moulinex
Recept door Moulinex

Smeuïge risotto met scampi

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 2min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    52min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 160 g Rijst, carnaroli of vialone nano

  • 125 g Scampi

  • 1 el Gevogeltebouillonpoeder

  • 40 g Boter

  • 25 g Sjalotten

  • 1 glas Droge mousserende wijn of witte wijn

  • 1 el Tomatenpuree

  • 1 Peterselie

  • Zout

  • Peper

  • Water

Accessoires

  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /8

Giet 7 glazen water en het kippenbouillonpoeder in de kom met de menger.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 1el Gevogeltebouillonpoeder
  • Water
  • Menger

Stap 2 /8

Spoel de scampi's af en voeg ze toe.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 125g Scampi
  • Menger

Stap 3 /8

Laat de scampi's uitlekken en pel ze.Voeg alles wat u van de scampi's hebt verwijderd toe aan de bouillon.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 125g Scampi
  • Menger

Stap 4 /8

Zeef de bouillon door een vergiet en houd hem warm.Doe de rijst en de helft van de boter in de kom.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start' om te fruiten.

  • 160g Rijst, carnaroli of vialone nano
  • 40g Boter
  • Menger

Stap 5 /8

Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en voeg ze toe met de tomatenpuree en de witte wijn.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 25g Sjalotten
  • 1glas Droge mousserende wijn of witte wijn
  • 1el Tomatenpuree
  • Menger

Stap 6 /8

Voeg de helft van de bouillon toe.Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.Stel de kooktijd in naargelang de aangegeven kooktijd op de verpakking van de rijst.

  • Menger

Stap 7 /8

Controleer het kookproces en voeg geleidelijk aan de bouillon toe naarmate deze wordt geabsorbeerd.Als de rijst gaar is, snijdt u de gepelde scampi's in stukken en voegt u ze toe met de resterende boter, zout en peper.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 125g Scampi
  • 40g Boter
  • Zout
  • Peper
  • Menger

Stap 8 /8

Dien meteen op.Garneer met verse peterselie naar smaak.

  • 1 Peterselie

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228