- Homepage
- Recipe Details Page
Smeerpasta van witte bonen en gerookte wortel
- Totale tijd 1u 43min
- 10min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
350 g Wortels
2 el Neutrale olie
1 el Sojasaus
1 tl Gerookte paprika
1 snuifje Zout
12 g Sjalot
400 g Ingemaakte witte bonen
3 g Nori-zeewier
1.5 el Citroensap
1 straaltje Olijfolie
1.5 tl Korianderzaden
1.5 tl Peterselie
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /7
De oven voorverwarmen tot 220°C.
Stap 2 /7
Schil de wortels en snij ze diagonaal.
350g Wortels
Stap 3 /7
Doe de wortels, de olie, de sojasaus en de gerookte paprika in een slakom. Meng om de wortels goed te bestrijken.
350g Wortels 2el Neutrale olie 1el Sojasaus 1tl Gerookte paprika
Stap 4 /7
Leg de wortels op een bakplaat met een bakmat of bakpapier. Bak de wortels gedurende 30 minuten en draai ze halverwege om.
350g Wortels
Stap 5 /7
Doe de gekookte wortels, de gepelde en ruw gehakte sjalot, de uitgelekte witte bonen, de stukken nori-vel, het citroensap en olie in de minikom met bevestigd mes. Breng op smaak. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’.
350g Wortels 1snuifje Zout 12g Sjalot 400g Ingemaakte witte bonen 3g Nori-zeewier 1.5el Citroensap 1straaltje Olijfolie
Minimengkom
Stap 6 /7
Breng het mengsel over naar een bak met een deksel. Dek af en zet gedurende minstens 1 uur in de koelkast.
Stap 7 /7
Garneer met een scheutje olijfolie, korianderzaden, fijngehakte koriander en verse peterselie.
1straaltje Olijfolie 1.5tl Korianderzaden 1.5tl Peterselie