Smeerpasta van witte bonen en gerookte wortel
Moulinex
Recept door Moulinex

Smeerpasta van witte bonen en gerookte wortel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 43min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 350 g Wortels

  • 2 el Neutrale olie

  • 1 el Sojasaus

  • 1 tl Gerookte paprika

  • 1 snuifje Zout

  • 12 g Sjalot

  • 400 g Ingemaakte witte bonen

  • 3 g Nori-zeewier

  • 1.5 el Citroensap

  • 1 straaltje Olijfolie

  • 1.5 tl Korianderzaden

  • 1.5 tl Peterselie

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /7

De oven voorverwarmen tot 220°C.

Stap 2 /7

Schil de wortels en snij ze diagonaal.

  • 350g Wortels

Stap 3 /7

Doe de wortels, de olie, de sojasaus en de gerookte paprika in een slakom. Meng om de wortels goed te bestrijken.

  • 350g Wortels
  • 2el Neutrale olie
  • 1el Sojasaus
  • 1tl Gerookte paprika

Stap 4 /7

Leg de wortels op een bakplaat met een bakmat of bakpapier. Bak de wortels gedurende 30 minuten en draai ze halverwege om.

  • 350g Wortels

Stap 5 /7

Doe de gekookte wortels, de gepelde en ruw gehakte sjalot, de uitgelekte witte bonen, de stukken nori-vel, het citroensap en olie in de minikom met bevestigd mes. Breng op smaak. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’.

  • 350g Wortels
  • 1snuifje Zout
  • 12g Sjalot
  • 400g Ingemaakte witte bonen
  • 3g Nori-zeewier
  • 1.5el Citroensap
  • 1straaltje Olijfolie
  • Minimengkom

Stap 6 /7

Breng het mengsel over naar een bak met een deksel. Dek af en zet gedurende minstens 1 uur in de koelkast.

Stap 7 /7

Garneer met een scheutje olijfolie, korianderzaden, fijngehakte koriander en verse peterselie.

  • 1straaltje Olijfolie
  • 1.5tl Korianderzaden
  • 1.5tl Peterselie

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228