- Homepage
- Recipe Details Page
Slaatje van umami en boerenkool
- Totale tijd 12min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
100 g Boerenkool
1 tl Olijfolie
2 g Knoflook
24 g Citroensap
3 cl Tahin
1 el Water
1 el Sojasaus
1 tl Sesamolie
0.5 tl Witte miso
1 snuifje Peper
30 g Geroosterde pijnboompitten
20 g Geroosterde pompoenzaden
20 g Rozijnen
20 g Gemoute gist
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /4
Was de boerenkoolbladeren in water en droog ze. Verwijder de stengel en de centrale nerf van de bladeren en snij ze vervolgens in stukken. Doe ze in een slakom en masseer ze 2 tot 3 minuten met olijfolie tot ze zachter zijn.
100g Boerenkool
Stap 2 /4
Pel de knoflook en snij hem in twee. Doe hem in de minikom met bevestigd mes. Vergrendel het deksel van de mixerkom en druk op ‘Start’.
2g Knoflook
Minimengkom
Stap 3 /4
Duw de knoflook met een spatel tot de bodem van de minikom. Voeg citroensap, tahin, water, sojasaus, sesamolie, witte miso en peper toe. Vergrendel het deksel van de mixerkom en druk op ‘Start’.
24g Citroensap 3cl Tahin 1el Water 1el Sojasaus 1tl Sesamolie 0.5tl Witte miso 1snuifje Peper
Stap 4 /4
Giet de vinaigrette over de boerenkool en meng goed. Voeg de pijnboompitten, pompoenzaden, rozijnen en gemoute gist toe. Meng en dien onmiddellijk op.
30g Geroosterde pijnboompitten 20g Geroosterde pompoenzaden 20g Rozijnen 20g Gemoute gist