Sinaasappelschil cake
- Totale tijd 1u 3min
- 20min
Voorbereidingstijd - 43min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
3 Biologische sinaasappels
150 g Basterdsuiker
3 Eieren
12 cl Melk
180 g Bloem
1 zakje Bakpoeder
150 g Poedersuiker
1.5 el Sinaasappelsap
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2 /8
Snijd de sinaasappelschillen in grote stukken. Pers de helft uit tot sap en zet apart. Snijd het resterende sinaasappelvlees in stukjes.
Stap 3 /8
Doe de sinaasappelschil, de stukjes en het sap in de mengkom met het kneed-/hakmeshulpstuk. Voeg suiker, eieren en melk toe. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Roer de bloem en het bakpoeder erdoor. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Giet het beslag in de kopjes van het bakblik met antiaanbaklaag en bak gedurende 40 minuten.
Stap 6 /8
Meng in een kom de poedersuiker met het sinaasappelsap tot een glazuur.
Stap 7 /8
Draai de cake uit en laat hem afkoelen. Smeer het glazuur op de taart en laat het drogen.
Stap 8 /8
Versier de taart met verse of licht gekonfijte sinaasappelschijfjes.