Sinaasappelcake met polenta
Moulinex
Recept door Moulinex

Sinaasappelcake met polenta

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 3 Biologische bloedsinaasappelen

  • 300 g Fijne kristalsuiker

  • 20 cl Water

  • 200 g Zachte boter

  • 150 g Bruine suiker

  • 3 Eieren

  • 200 g Gemalen amandelen

  • 100 g Polenta

  • 1 tl Bakpoeder

Accessoires

  • Taartvorm
    Taartvorm
  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Bereiding

Stap 1 /6

Maak de ingrediënten klaar.

  • 3 Biologische bloedsinaasappelen
  • 300g Fijne kristalsuiker
  • 20cl Water
  • 200g Zachte boter
  • 150g Bruine suiker
  • 3 Eieren
  • 200g Gemalen amandelen
  • 100g Polenta
  • 1tl Bakpoeder

Stap 2 /6

Klop de boter met de bruine suiker. Voeg de eieren toe en klop. Voeg polenta, amandelpoeder en bakpoeder toe. Meng.

  • 200g Zachte boter
  • 150g Bruine suiker
  • 3 Eieren
  • 200g Gemalen amandelen
  • 100g Polenta
  • 1tl Bakpoeder

Stap 3 /6

Verwarm de suiker en het water op de stoofstand. Voeg de sinaasappelen toe en laat vijf minuten garen. Verwijder de sinaasappelen en laat de siroop drie minuten indikken. Zet apart.

  • 3 Biologische bloedsinaasappelen
  • 300g Fijne kristalsuiker
  • 20cl Water

Stap 4 /6

Giet drie eetlepels siroop in de bakvorm. Leg de sinaasappelen in de bakvorm en giet het beslag erover.

  • 3 Biologische bloedsinaasappelen

Stap 5 /6

Laat de bereiding snelkoken.

Stap 6 /6

Haal uit de bakvorm en dien warm op.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228