- Homepage
- Recipe Details Page
Sinaasappelcake met polenta
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
3 Biologische bloedsinaasappelen
300 g Fijne kristalsuiker
20 cl Water
200 g Zachte boter
150 g Bruine suiker
3 Eieren
200 g Gemalen amandelen
100 g Polenta
1 tl Bakpoeder
Accessoires
Taartvorm Extra Crisp
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
3 Biologische bloedsinaasappelen 300g Fijne kristalsuiker 20cl Water 200g Zachte boter 150g Bruine suiker 3 Eieren 200g Gemalen amandelen 100g Polenta 1tl Bakpoeder
Stap 2 /6
Klop de boter met de bruine suiker. Voeg de eieren toe en klop. Voeg polenta, amandelpoeder en bakpoeder toe. Meng.
200g Zachte boter 150g Bruine suiker 3 Eieren 200g Gemalen amandelen 100g Polenta 1tl Bakpoeder
Stap 3 /6
Verwarm de suiker en het water op de stoofstand. Voeg de sinaasappelen toe en laat vijf minuten garen. Verwijder de sinaasappelen en laat de siroop drie minuten indikken. Zet apart.
3 Biologische bloedsinaasappelen 300g Fijne kristalsuiker 20cl Water
Stap 4 /6
Giet drie eetlepels siroop in de bakvorm. Leg de sinaasappelen in de bakvorm en giet het beslag erover.
3 Biologische bloedsinaasappelen
Stap 5 /6
Laat de bereiding snelkoken.
Stap 6 /6
Haal uit de bakvorm en dien warm op.