Sinaasappelcake met polenta
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
3 Biologische bloedsinaasappelen
300 g Fijne kristalsuiker
20 cl Water
200 g Zachte boter
150 g Bruine suiker
3 Eieren
200 g Gemalen amandelen
100 g Polenta
1 tl Bakpoeder
Accessoires
Taartvorm Extra Crisp
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /6
Klop de boter met de bruine suiker. Voeg de eieren toe en klop. Voeg polenta, amandelpoeder en bakpoeder toe. Meng.
Stap 3 /6
Verwarm de suiker en het water op de stoofstand. Voeg de sinaasappelen toe en laat vijf minuten garen. Verwijder de sinaasappelen en laat de siroop drie minuten indikken. Zet apart.
Stap 4 /6
Giet drie eetlepels siroop in de bakvorm. Leg de sinaasappelen in de bakvorm en giet het beslag erover.
Stap 5 /6
Laat de bereiding snelkoken.
Stap 6 /6
Haal uit de bakvorm en dien warm op.