Shoarma van oesterzwam - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Shoarma van oesterzwam

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 9u 5min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    8u

Ingrediënten

4 personen

  • 150 g Cashewnoten

  • 8 g Knoflookteentjes

  • 7 cl Water

  • 2 el Appelazijn

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Chili

  • 8 g Knoflookteentjes

  • 40 g Sjalotten

  • 5 cl Plantaardige olie

  • 400 g Oesterzwammen

  • 1 snuifje Gemalen kardemom

  • 1 snuifje Chilipoeder

  • 0.5 tl Gemalen komijn

  • 1 snuifje Zout

  • 4 Tortilla wraps van graan voor het opdienen

  • 20 g Rode ui

  • 20 g Veldsla

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /11

Week de cashewnoten een dag vooraf in water. Zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn.

  • 150g Cashewnoten

Stap 2 /11

Droog en spoel de cashewnoten met een fijne zeef. Pel de knoflook.

  • 150g Cashewnoten

Stap 3 /11

Doe de cashewnoten, gepelde look, water en appelazijn in de minikom met bevestigd mes en breng op smaak. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’. Schraap nu en dan het mengsel van de rand en herstart het programma. Breng naar eigen goeddunken op smaak en zet opzij.

  • 150g Cashewnoten
  • 8g Knoflookteentjes
  • 7cl Water
  • 2el Appelazijn
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Chili
  • Minimengkom

Stap 4 /11

Pel de look en sjalotten en hak ze grof.

  • 8g Knoflookteentjes
  • 40g Sjalotten

Stap 5 /11

Doe ze in de mixerkom met Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 8g Knoflookteentjes
  • 40g Sjalotten
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /11

Vervang het Ultrablade-mes door het mixeraccessoire, schraap de zijkanten af en voeg de olie toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 5cl Plantaardige olie
  • Menger

Stap 7 /11

Snij het deel van de champignonstengels waaraan aarde kleeft weg. Spoel ze en laat ze drogen. Snij ze overlangs in stukken.

Stap 8 /11

Voeg de champignons en kruiden toe. Breng op smaak. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 400g Oesterzwammen
  • 1snuifje Gemalen kardemom
  • 1snuifje Chilipoeder
  • 0.5tl Gemalen komijn
  • 1snuifje Zout

Stap 9 /11

Schil de rode ui en snij hem in reepjes. Was de veldsla en droog ze.

  • 20g Rode ui
  • 20g Veldsla

Stap 10 /11

Garneer de wraps, eens ze klaar zijn om op te dienen, met de knoflookroom, gebakken oesterzwammen en toppings. Vouw de wrap dubbel op zichzelf.

  • 4 Tortilla wraps van graan voor het opdienen

Stap 11 /11

Geniet ervan!

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228