Shoarma van oesterzwam
- Totale tijd 9u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 8u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
150 g Cashewnoten
8 g Knoflookteentjes
7 cl Water
2 el Appelazijn
1 snuifje Zout
1 snuifje Chili
8 g Knoflookteentjes
40 g Sjalotten
5 cl Plantaardige olie
400 g Oesterzwammen
1 snuifje Gemalen kardemom
1 snuifje Chilipoeder
0.5 tl Gemalen komijn
1 snuifje Zout
4 Tortilla wraps van graan voor het opdienen
20 g Rode ui
20 g Veldsla
Accessoires
Minimengkom Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Week de cashewnoten een dag vooraf in water. Zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn.
Stap 2 /11
Droog en spoel de cashewnoten met een fijne zeef. Pel de knoflook.
Stap 3 /11
Doe de cashewnoten, gepelde look, water en appelazijn in de minikom met bevestigd mes en breng op smaak. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’. Schraap nu en dan het mengsel van de rand en herstart het programma. Breng naar eigen goeddunken op smaak en zet opzij.
Stap 4 /11
Pel de look en sjalotten en hak ze grof.
Stap 5 /11
Doe ze in de mixerkom met Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
Stap 6 /11
Vervang het Ultrablade-mes door het mixeraccessoire, schraap de zijkanten af en voeg de olie toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
Stap 7 /11
Snij het deel van de champignonstengels waaraan aarde kleeft weg. Spoel ze en laat ze drogen. Snij ze overlangs in stukken.
Stap 8 /11
Voeg de champignons en kruiden toe. Breng op smaak. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
Stap 9 /11
Schil de rode ui en snij hem in reepjes. Was de veldsla en droog ze.
Stap 10 /11
Garneer de wraps, eens ze klaar zijn om op te dienen, met de knoflookroom, gebakken oesterzwammen en toppings. Vouw de wrap dubbel op zichzelf.
Stap 11 /11
Geniet ervan!