- Homepage
- Recipe Details Page
Shoarma van oesterzwam
- Totale tijd 9u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 8u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
150 g Cashewnoten
8 g Knoflookteentjes
7 cl Water
2 el Appelazijn
1 snuifje Zout
1 snuifje Chili
8 g Knoflookteentjes
40 g Sjalotten
5 cl Plantaardige olie
400 g Oesterzwammen
1 snuifje Gemalen kardemom
1 snuifje Chilipoeder
0.5 tl Gemalen komijn
1 snuifje Zout
4 Tortilla wraps van graan voor het opdienen
20 g Rode ui
20 g Veldsla
Accessoires
Minimengkom Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Week de cashewnoten een dag vooraf in water. Zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn.
150g Cashewnoten
Stap 2 /11
Droog en spoel de cashewnoten met een fijne zeef. Pel de knoflook.
150g Cashewnoten
Stap 3 /11
Doe de cashewnoten, gepelde look, water en appelazijn in de minikom met bevestigd mes en breng op smaak. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’. Schraap nu en dan het mengsel van de rand en herstart het programma. Breng naar eigen goeddunken op smaak en zet opzij.
150g Cashewnoten 8g Knoflookteentjes 7cl Water 2el Appelazijn 1snuifje Zout 1snuifje Chili
Minimengkom
Stap 4 /11
Pel de look en sjalotten en hak ze grof.
8g Knoflookteentjes 40g Sjalotten
Stap 5 /11
Doe ze in de mixerkom met Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
8g Knoflookteentjes 40g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 6 /11
Vervang het Ultrablade-mes door het mixeraccessoire, schraap de zijkanten af en voeg de olie toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
5cl Plantaardige olie
Menger
Stap 7 /11
Snij het deel van de champignonstengels waaraan aarde kleeft weg. Spoel ze en laat ze drogen. Snij ze overlangs in stukken.
Stap 8 /11
Voeg de champignons en kruiden toe. Breng op smaak. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
400g Oesterzwammen 1snuifje Gemalen kardemom 1snuifje Chilipoeder 0.5tl Gemalen komijn 1snuifje Zout
Stap 9 /11
Schil de rode ui en snij hem in reepjes. Was de veldsla en droog ze.
20g Rode ui 20g Veldsla
Stap 10 /11
Garneer de wraps, eens ze klaar zijn om op te dienen, met de knoflookroom, gebakken oesterzwammen en toppings. Vouw de wrap dubbel op zichzelf.
4 Tortilla wraps van graan voor het opdienen
Stap 11 /11
Geniet ervan!