Scones van cheddar & bieslook
- Totale tijd 56min
- 10min
Voorbereidingstijd - 16min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
50 stuks
250 g Bloem
140 g Geraspte cheddar
50 g Boter
15 cl Melk
30 g Fijngehakte bieslook
50 g Mosterdzaadjes
1 zakje Bakpoeder
1 snuifje Zout
1 Eierdooier
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /9
Doe de bloem, de cheddar, de boter en de melk in de keukenmachine met het kneed-/breekmes.
Stap 3 /9
Voeg het bakpoeder, de gehakte bieslook, de mosterdzaadjes en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Laat de deegbal 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 5 /9
Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
Stap 6 /9
Snijd er kleine cirkels uit met een koekjessnijder of maak vormpjes met een mes.
Stap 7 /9
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de vormpjes erop.
Stap 8 /9
Bestrijk ze met eigeel en zet ze 15 minuten in de oven.
Stap 9 /9
Laat afkoelen alvorens op te dienen.