Scones van cheddar & bieslook
Moulinex
Recept door Moulinex

Scones van cheddar & bieslook

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 56min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    16min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

50 stuks

  • 250 g Bloem

  • 140 g Geraspte cheddar

  • 50 g Boter

  • 15 cl Melk

  • 30 g Fijngehakte bieslook

  • 50 g Mosterdzaadjes

  • 1 zakje Bakpoeder

  • 1 snuifje Zout

  • 1 Eierdooier

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 2 /9

Doe de bloem, de cheddar, de boter en de melk in de keukenmachine met het kneed-/breekmes.

  • 250g Bloem
  • 140g Geraspte cheddar
  • 50g Boter
  • 15cl Melk

Stap 3 /9

Voeg het bakpoeder, de gehakte bieslook, de mosterdzaadjes en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Fijngehakte bieslook
  • 50g Mosterdzaadjes
  • 1zakje Bakpoeder
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /9

Laat de deegbal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 5 /9

Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.

Stap 6 /9

Snijd er kleine cirkels uit met een koekjessnijder of maak vormpjes met een mes.

Stap 7 /9

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de vormpjes erop.

Stap 8 /9

Bestrijk ze met eigeel en zet ze 15 minuten in de oven.

  • 1 Eierdooier

Stap 9 /9

Laat afkoelen alvorens op te dienen.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228