- Homepage
- Recipe Details Page
Scones van cheddar & bieslook
- Totale tijd 56min
- 10min
Voorbereidingstijd - 16min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
50 stuks
250 g Bloem
140 g Geraspte cheddar
50 g Boter
15 cl Melk
30 g Fijngehakte bieslook
50 g Mosterdzaadjes
1 zakje Bakpoeder
1 snuifje Zout
1 Eierdooier
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /9
Doe de bloem, de cheddar, de boter en de melk in de keukenmachine met het kneed-/breekmes.
250g Bloem 140g Geraspte cheddar 50g Boter 15cl Melk
Stap 3 /9
Voeg het bakpoeder, de gehakte bieslook, de mosterdzaadjes en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g Fijngehakte bieslook 50g Mosterdzaadjes 1zakje Bakpoeder 1snuifje Zout
Kneed- & hakmes
Stap 4 /9
Laat de deegbal 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 5 /9
Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
Stap 6 /9
Snijd er kleine cirkels uit met een koekjessnijder of maak vormpjes met een mes.
Stap 7 /9
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de vormpjes erop.
Stap 8 /9
Bestrijk ze met eigeel en zet ze 15 minuten in de oven.
1 Eierdooier
Stap 9 /9
Laat afkoelen alvorens op te dienen.