Schotse eieren - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Schotse eieren

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 37min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    17min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 2 Eieren

  • 170 g Varkensgehakt

  • 0.5 el Ouderwetse mosterd

  • 0.5 el Gehakte peterselie

  • 0.5 tl Paprikapoeder

  • 25 g Bloem

  • 0.5 Geklopt ei

  • 25 g Paneermeel

  • 0.5 el Olie

  • Zout, peper

Accessoires

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Bereiding

Stap 1 /10

Dit recept vereist EXTRA CRISP. Bereid de ingrediënten voor.

  • 2 Eieren
  • 170g Varkensgehakt
  • 0.5el Ouderwetse mosterd
  • 0.5el Gehakte peterselie
  • 0.5tl Paprikapoeder
  • 25g Bloem
  • 0.5 Geklopt ei
  • 25g Paneermeel
  • 0.5el Olie
  • Zout, peper

Stap 2 /10

Hak de peterselie fijn.

Stap 3 /10

Meng het gehakt met de peterselie, mosterd en paprikapoeder. Op smaak brengen.

  • 170g Varkensgehakt
  • 0.5el Ouderwetse mosterd
  • 0.5el Gehakte peterselie
  • 0.5tl Paprikapoeder
  • Zout, peper

Stap 4 /10

Verdeel het gehakt in 4 delen voor de eieren. Maak elke stuk tussen 2 vellen huishoudfolie plat.

  • 2 Eieren

Stap 5 /10

Plaats de eieren in de stoommand met 20 cl water in de kom.

Stap 6 /10

Koken onder druk.

Stap 7 /10

Pel de afgekoelde eieren. Omwikkel elk ei met gehakt.

Stap 8 /10

Doop achtereenvolgens in meel/ei/paneermeel en vervolgens ei/paneermeel.

  • 25g Bloem
  • 0.5 Geklopt ei
  • 25g Paneermeel

Stap 9 /10

Leg in de uitgelekte en ingevette kom.

Stap 10 /10

Schakel de Cookeo uit en plaats de EXTRA CRISP. Start modus 2 Grill voor 15 minuten.

  • Extra Crisp

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228