- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Schelpdieren en zwarte rijst
Schelpdieren en zwarte rijst
- Totale tijd 19min
- 10minVoorbereidingstijd 
- 9minGaartijd 
- 0minAfkoeltijd 
Ingrediënten
2 personen
- 80 g Zwarte rijst 
- 400 g Schelpdieren 
- 1 Sjalotten 
- 10 cl Witte wijn 
- 1 Saffraan 
- 0.5 snuifje Chilipoeder 
- 10 g Boter 
- 70 g Bevroren erwten 
- Zout, peper 
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Pel de sjalot en snijd hem fijn.
Stap 3 /8
Doe de rijst in de pan en dek af met water.
Stap 4 /8
Koken onder druk
Stap 5 /8
Zet de rijst opzij. Doe de schelpdieren in de pan en bak ze 10 minuten al roerend tot ze opengaan. Zet opzij.
Stap 6 /8
Giet de olie in de pan. Stoof de sjalotten. Voeg de saffraan en de Spaanse peper toe. Giet de witte wijn erbij.
Stap 7 /8
Voeg de boter toe en klop op. Voeg de schelpdieren, de erwten en de rijst toe. Meng en laat 4 minuten sudderen.
Stap 8 /8
Opdienen.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
