Schelpdieren en zwarte rijst
- Totale tijd 19min
- 10min
Voorbereidingstijd - 9min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
80 g Zwarte rijst
400 g Schelpdieren
1 Sjalotten
10 cl Witte wijn
1 Saffraan
0.5 snuifje Chilipoeder
10 g Boter
70 g Bevroren erwten
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Pel de sjalot en snijd hem fijn.
Stap 3 /8
Doe de rijst in de pan en dek af met water.
Stap 4 /8
Koken onder druk
Stap 5 /8
Zet de rijst opzij. Doe de schelpdieren in de pan en bak ze 10 minuten al roerend tot ze opengaan. Zet opzij.
Stap 6 /8
Giet de olie in de pan. Stoof de sjalotten. Voeg de saffraan en de Spaanse peper toe. Giet de witte wijn erbij.
Stap 7 /8
Voeg de boter toe en klop op. Voeg de schelpdieren, de erwten en de rijst toe. Meng en laat 4 minuten sudderen.
Stap 8 /8
Opdienen.