- Homepage
- Recipe Details Page
Samossa’s met vlees
- Totale tijd 43min
- 10min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g Rundvlees
250 g Wortels
3 g Look
110 g Ajuin
5 cl Olijfolie
3 snuifje Chilipoeder
1 tl Komijn
1 tl Korianderpoeder
10 cl Bouillon
2 Eiwitten
6 bladje Brickdeeg
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Doe het in blokjes gesneden vlees in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g Rundvlees
Ultrablade hakmes
Stap 2 /11
Zet het vlees aan de kant.
Stap 3 /11
Voeg de in blokjes gesneden wortels, look en ui toe aan de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g Wortels 3g Look 110g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 4 /11
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie en de kruiden toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
5cl Olijfolie 3snuifje Chilipoeder 1tl Komijn 1tl Korianderpoeder
Menger
Stap 5 /11
Voeg het vlees en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
10cl Bouillon Zout
Menger
Stap 6 /11
Verdeel elk vel brickdeeg in 4 repen.
6bladje Brickdeeg
Stap 7 /11
Leg een klein beetje vulling aan één kant.
Stap 8 /11
Vouw tot aan het uiteinde van het reepje deeg om een driehoek te vormen.
Stap 9 /11
Maak dicht met een beetje eiwit. Herhaal de handeling.
2 Eiwitten
Stap 10 /11
Laat 5 minuten bakken op een hoog vuur in een pan met een beetje olie of zet in de oven op 150°C (th. 5) gedurende 15 minuten.
Stap 11 /11
Dien op.