Samossa’s met vlees
- Totale tijd 43min
- 10min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
250 g Rundvlees
250 g Wortels
3 g Look
110 g Ajuin
5 cl Olijfolie
3 snuifje Chilipoeder
1 tl Komijn
1 tl Korianderpoeder
10 cl Bouillon
2 Eiwitten
6 bladje Brickdeeg
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Doe het in blokjes gesneden vlees in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /11
Zet het vlees aan de kant.
Stap 3 /11
Voeg de in blokjes gesneden wortels, look en ui toe aan de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie en de kruiden toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Voeg het vlees en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Verdeel elk vel brickdeeg in 4 repen.
Stap 7 /11
Leg een klein beetje vulling aan één kant.
Stap 8 /11
Vouw tot aan het uiteinde van het reepje deeg om een driehoek te vormen.
Stap 9 /11
Maak dicht met een beetje eiwit. Herhaal de handeling.
Stap 10 /11
Laat 5 minuten bakken op een hoog vuur in een pan met een beetje olie of zet in de oven op 150°C (th. 5) gedurende 15 minuten.
Stap 11 /11
Dien op.