- Homepage
- Recipe Details Page
Salade van asperges met aardbeien en eendenborst
- Totale tijd 1u 20min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 5min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
1 g Eendenborsten van 180 g
0.7 l Water
150 Witte asperges in stukken
150 Groene asperges in stukken
1 Onbehandelde sinaasappel
2 Magere mayonaise
50 Zure room
75 g Sla
125 g Aardbeien, in 4 gesneden
2 el Geroosterde pijnboompitten
Zout
Peper
Accessoires
Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /4
Verwarm de oven voor op 80°C in circulerende warmte.Maak inkervingen op het vel van de eendenborsten, breng op smaak met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie.Bak in de oven voor ongeveer 45 min.
1g Eendenborsten van 180 g Zout Peper
Stap 2 /4
Giet ondertussen 0,7 l water in de kom, voeg de stukken witte asperges toe aan het stoommandje en plaats het in de keukenrobot.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Leg op 10 minuten voor het einde de groene asperges bovenop de witte asperges.
0.7l Water 150 Witte asperges in stukken 150 Groene asperges in stukken
Stoommandje
Stap 3 /4
Pers de sinaasappel.Meng het sap met de mayonaise, zure room, zout en peper.Haal de eendenborsten uit de oven en laat ze 5 minuten rusten.
1 Onbehandelde sinaasappel 2 Magere mayonaise 50 Zure room Zout Peper
Stap 4 /4
Verwarm de oven voor op 250°C in circulerende warmte/grill.Schik de stukken asperges en aardbeien op de salade.Giet de kruiden er bovenop. Rooster de eendenborsten in de oven gedurende 5-6 minuten, snijd ze vervolgens in plakjes en voeg ze toe aan de salade.Serveer bestrooid met pijnboompitten.
75g Sla 125g Aardbeien, in 4 gesneden 2el Geroosterde pijnboompitten