- Homepage
- Salade van asperges met aardbeien en eendenborst
Salade van asperges met aardbeien en eendenborst
- Totale tijd 1u 20min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 5min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
3 Eendenborsten (elk ongeveer 180 g)
0.7 l Water
450 Witte asperges in stukken
450 Groene asperges in stukken
1 Onbehandelde sinaasappel
6 Magere mayonaise
150 Zure room
225 g Sla
375 g Aardbeien, in 4 gesneden
6 el Geroosterde pijnboompitten
Zout
Peper
Accessoires
Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /4
Verwarm de oven voor op 80°C in circulerende warmte.Maak inkervingen op het vel van de eendenborsten, breng op smaak met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie.Bak in de oven voor ongeveer 45 min.
Stap 2 /4
Giet ondertussen 0,7 l water in de kom, voeg de stukken witte asperges toe aan het stoommandje en plaats het in de keukenrobot.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Leg op 10 minuten voor het einde de groene asperges bovenop de witte asperges.
Stap 3 /4
Pers de sinaasappel.Meng het sap met de mayonaise, zure room, zout en peper.Haal de eendenborsten uit de oven en laat ze 5 minuten rusten.
Stap 4 /4
Verwarm de oven voor op 250°C in circulerende warmte/grill.Schik de stukken asperges en aardbeien op de salade.Giet de kruiden er bovenop. Rooster de eendenborsten in de oven gedurende 5-6 minuten, snijd ze vervolgens in plakjes en voeg ze toe aan de salade.Serveer bestrooid met pijnboompitten.