- Homepage
- Recipe Details Page
Salade met tonijn en basilicum
- Totale tijd 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g Rode tonijn
75 g Verse Parmezaanse kaas, geraspt
80 g Gedroogde tomaten
45 g Gehakte basilicum
300 g Mesclun
3 cl Olijfolie
3 cl Balsamicoazijn
Zout
Water
2 cl Olijfolie
70 g Limoen
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /6
Meng de geraspte parmezaan, de gehakte basilicum, de tomatenblokjes, de olie en de azijn in een kom.
75g Verse Parmezaanse kaas, geraspt 80g Gedroogde tomaten 45g Gehakte basilicum 3cl Olijfolie 3cl Balsamicoazijn
Stap 2 /6
Maak een marinade met de tonijn gesneden in blokjes van 4 cm, 1 eetlepel olie, wat gehakte limoenzeste en 1 tl limoensap. Kruid met peper en zout en meng goed.
600g Rode tonijn Zout 2cl Olijfolie 70g Limoen
Stap 3 /6
Leg de tonijnblokjes in de externe stoomkoker en laat wat ruimte ertussen.
Stap 4 /6
Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker en druk op ‘Start’.
Water
Stoom- accessoire
Stap 5 /6
Schik in het midden van het bord een klein bosje mesclun met de helft van het parmezaanmengsel. Leg de tonijnblokjes in een ring rond de mesclun.
300g Mesclun
Stap 6 /6
Bestrijk de stukken tonijn met de rest van het parmezaanmengsel.