Salade met tonijn en basilicum
- Totale tijd 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
600 g Rode tonijn
75 g Verse Parmezaanse kaas, geraspt
80 g Gedroogde tomaten
45 g Gehakte basilicum
300 g Mesclun
3 cl Olijfolie
3 cl Balsamicoazijn
Zout
Water
2 cl Olijfolie
70 g Limoen
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /6
Meng de geraspte parmezaan, de gehakte basilicum, de tomatenblokjes, de olie en de azijn in een kom.
Stap 2 /6
Maak een marinade met de tonijn gesneden in blokjes van 4 cm, 1 eetlepel olie, wat gehakte limoenzeste en 1 tl limoensap. Kruid met peper en zout en meng goed.
Stap 3 /6
Leg de tonijnblokjes in de externe stoomkoker en laat wat ruimte ertussen.
Stap 4 /6
Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker en druk op ‘Start’.
Stap 5 /6
Schik in het midden van het bord een klein bosje mesclun met de helft van het parmezaanmengsel. Leg de tonijnblokjes in een ring rond de mesclun.
Stap 6 /6
Bestrijk de stukken tonijn met de rest van het parmezaanmengsel.