- Homepage
- Recipe Details Page
Salade met tonijn en basilicum
- Totale tijd 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g rode tonijn, in blokjes van 4 cm gesneden
1 limoen
3 el fijngehakte basilicum
5 el verse geraspte Parmezaanse kaas
8 gedroogde tomaten in kleine stukjes
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
300 g mesclun
Peper
Zout
Water
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /3
Maak een marinade met de tonijnblokjes, 1 el olie, de geraspte limoenschil en 1 tl limoensap. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Doe de blokjes in de buitenste stoommand en zorg ervoor dat ze voldoende uit elkaar liggen. Doe 0,7 l water in de kom van de robot en sluit het deksel. Plaats de buitenste stoommand, vergrendel het deksel en druk op 'Start' (19 min. in manuele stand op 120 °C).
600g rode tonijn, in blokjes van 4 cm gesneden 1 limoen 4el olijfolie Peper Zout Water
Stoom- accessoire
Stap 2 /3
Bereid intussen het mengsel van geraspte parmezaan, basilicum, tomaten, olie en azijn.
3el fijngehakte basilicum 5el verse geraspte Parmezaanse kaas 8 gedroogde tomaten in kleine stukjes 4el olijfolie 2el balsamicoazijn
Stap 3 /3
Leg wanneer de bereiding is afgelopen een beetje mesclun gekruid met het parmezaanmengsel in het midden van elk bord. Schik de tonijnblokjes rondom de mesclun en nappeer ze met de rest van het parmezaanmengsel.
300g mesclun