- Homepage
- Recipe Details Page
Salade met asperges, aardbeien en eendenborst
- Totale tijd 1u 20min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 5min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
540 g Eendenborst
450 g Witte asperge
450 g Groene asperge
180 g Appelsien
90 g Mayonaise
150 g Zure room
225 g Sla
375 g Aardbei
90 g Pijnboompitten
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /12
Verwarm de oven voor op 80°C op de heteluchtstand.
Stap 2 /12
Snijd de eendenborsten in aan de velkant. Breng het op smaak met zout en peper. Wikkel in aluminiumfolie.
540g Eendenborst Zout
Stap 3 /12
Zet ongeveer 45 minuten in de oven.
Stap 4 /12
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 5 /12
Zet het stoommandje in de de kom van keukenmachine. Leg er de in stukjes gesneden witte asperges in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Leg na de pieptoon de in stukjes gesneden groene asperges op de witte asperges.
450g Witte asperge 450g Groene asperge
Stoommandje
Stap 6 /12
Meng het sap met de mayonaise en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
180g Appelsien 90g Mayonaise 150g Zure room Zout
Stap 7 /12
Haal de eendenborsten uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Stap 8 /12
Verwarm de oven voor op 250°C op de heteluchtstand/grill.
Stap 9 /12
Leg de stukjes asperge en de aardbeien op de salade. Doe er de kruiding over.
225g Sla 375g Aardbei
Stap 10 /12
Laat de eendenborsten gedurende 5 tot 6 minuten grillen in de oven.
Stap 11 /12
Snijd in schijfjes en voeg ze toe aan de salade.
Stap 12 /12
Bestrooi met de pijnboompitten en dien op.
90g Pijnboompitten