Russische bietensoep
- Totale tijd 1u
- 30min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
750 g Rundvleesschouder, in blokjes gesneden
150 g Spek
600 g Ruwe bieten, geschild en in blokjes gesneden
300 g Geschilde en in blokjes gesneden aardappels
3 el Tomatenconcentraat
1.5 Geschilde en geciseleerde ajuin
6 bladje Laurier
3 el Zonnebloemolie
1 l Water of rundvleesbouillon
Dikke verse room voor bij de maaltijd
Bereiding
Stap 1 /7
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /7
Hak de ajuin fijn.
Stap 3 /7
Voeg olie toe in de pan.
Stap 4 /7
Laat de vleesblokjes en spekjes mooi kleuren. Voeg de ajuin toe, roer en laat het gedurende 5 minuten bakken.
Stap 5 /7
Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de room. Voeg zout en peper toe en meng het door elkaar.
Stap 6 /7
Onder druk laten koken.
Stap 7 /7
Haal het laurierblad en vlees eruit. Meng het door elkaar en dien het dan op met ‘uit elkaar getrokken’ vlees en room.