Russische bietensoep (Borscht) - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Russische bietensoep (Borscht)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 750 g Rundvleesschouder, in blokjes gesneden

  • 150 g Spek

  • 600 g Ruwe bieten, geschild en in blokjes gesneden

  • 300 g Geschilde en in blokjes gesneden aardappels

  • 3 el Tomatenconcentraat

  • 1.5 Geschilde en geciseleerde ajuin

  • 6 bladje Laurier

  • 3 el Zonnebloemolie

  • 1 l Water of rundvleesbouillon

  • Dikke verse room voor bij de maaltijd

Bereiding

Stap 1 /7

Maak de ingrediënten klaar.

  • 750g Rundvleesschouder, in blokjes gesneden
  • 150g Spek
  • 600g Ruwe bieten, geschild en in blokjes gesneden
  • 300g Geschilde en in blokjes gesneden aardappels
  • 3el Tomatenconcentraat
  • 1.5 Geschilde en geciseleerde ajuin
  • 6bladje Laurier
  • 3el Zonnebloemolie
  • 1l Water of rundvleesbouillon
  • Dikke verse room voor bij de maaltijd

Stap 2 /7

Hak de ajuin fijn.

Stap 3 /7

Voeg olie toe in de pan.

  • 3el Zonnebloemolie

Stap 4 /7

Laat de vleesblokjes en spekjes mooi kleuren. Voeg de ajuin toe, roer en laat het gedurende 5 minuten bakken.

  • 750g Rundvleesschouder, in blokjes gesneden
  • 150g Spek
  • 1.5 Geschilde en geciseleerde ajuin

Stap 5 /7

Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de room. Voeg zout en peper toe en meng het door elkaar.

  • 600g Ruwe bieten, geschild en in blokjes gesneden
  • 300g Geschilde en in blokjes gesneden aardappels
  • 3el Tomatenconcentraat
  • 6bladje Laurier
  • 1l Water of rundvleesbouillon

Stap 6 /7

Onder druk laten koken.

Stap 7 /7

Haal het laurierblad en vlees eruit. Meng het door elkaar en dien het dan op met ‘uit elkaar getrokken’ vlees en room.

  • Dikke verse room voor bij de maaltijd

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228