- Homepage
- Recipe Details Page
Russische bietensoep (Borscht)
- Totale tijd 1u
- 30min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
750 g Rundvleesschouder, in blokjes gesneden
150 g Spek
600 g Ruwe bieten, geschild en in blokjes gesneden
300 g Geschilde en in blokjes gesneden aardappels
3 el Tomatenconcentraat
1.5 Geschilde en geciseleerde ajuin
6 bladje Laurier
3 el Zonnebloemolie
1 l Water of rundvleesbouillon
Dikke verse room voor bij de maaltijd
Bereiding
Stap 1 /7
Maak de ingrediënten klaar.
750g Rundvleesschouder, in blokjes gesneden 150g Spek 600g Ruwe bieten, geschild en in blokjes gesneden 300g Geschilde en in blokjes gesneden aardappels 3el Tomatenconcentraat 1.5 Geschilde en geciseleerde ajuin 6bladje Laurier 3el Zonnebloemolie 1l Water of rundvleesbouillon Dikke verse room voor bij de maaltijd
Stap 2 /7
Hak de ajuin fijn.
Stap 3 /7
Voeg olie toe in de pan.
3el Zonnebloemolie
Stap 4 /7
Laat de vleesblokjes en spekjes mooi kleuren. Voeg de ajuin toe, roer en laat het gedurende 5 minuten bakken.
750g Rundvleesschouder, in blokjes gesneden 150g Spek 1.5 Geschilde en geciseleerde ajuin
Stap 5 /7
Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de room. Voeg zout en peper toe en meng het door elkaar.
600g Ruwe bieten, geschild en in blokjes gesneden 300g Geschilde en in blokjes gesneden aardappels 3el Tomatenconcentraat 6bladje Laurier 1l Water of rundvleesbouillon
Stap 6 /7
Onder druk laten koken.
Stap 7 /7
Haal het laurierblad en vlees eruit. Meng het door elkaar en dien het dan op met ‘uit elkaar getrokken’ vlees en room.
Dikke verse room voor bij de maaltijd