- Homepage
- Rundsburger en huisgemaakte ketchup
Rundsburger en huisgemaakte ketchup
- Totale tijd 3u 20min
- 30min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
8 personen
2000 g tomaten
20 g olijfolie
4 eenheid ajuin
4 eenheid Teentjes look
40 g suiker
40 g appelciderazijn
4 g chilipoeder
4 g paprikapoeder
4 g kaneel
4 g muskaatnoot
4 g zout
4 g peper
840 g schenkelbiefstuk
2 eenheid rode ajuin
6 g verse peterselie
4 g zout
4 g peper
8 eenheid burgerbroodjes met zaadjes
20 g olijfolie
40 g zoete mosterd
8 sneetje zoetzure augurken
40 g rucola
1 eenheid oranje paprika
Accessoires
Blender Vleesmolen Couliscentrifuge
Bereiding
Stap 1 /11
Zet de juicer op de keukenmachine, druk op 'Start' en duw de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.
Stap 2 /11
Verhit een beetje olijfolie in de pot. Voeg de ajuinen en de gepelde en fijngehakte knoflook toe. Laat 5 minuten aanstoven. Bestrooi met suiker.
Stap 3 /11
Giet de appelciderazijn erbij. Roer en voeg de tomatencoulis toe. Breng op smaak met chilipeper, paprikapoeder, kaneel, zout en peper. Voeg de gewenste hoeveelheid chilipeper naar smaak toe.
Stap 4 /11
Voeg de muskaatnoot toe en laat 45 minuten op een laag vuur sudderen.
Stap 5 /11
Snijd het vlees in reepjes van de juiste grootte voor de vultrechter van de hakmolen. Verwijder de zenuwen en de vezelige delen. Zet de hakmolen met het middelgrote rooster op de machine. Druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Hak een deel van de rode ajuin voor de burgers. Snijd de rest in reepjes voor het broodje. Hak de peterselie. Meng de gehakte rode ajuin en de peterselie met het vlees.
Stap 7 /11
Verdeel de bereiding in functie van het aantal personen waar u voor kookt. Rol elk deel tot een grote bol en plet hem vervolgens tussen uw handen. Zet in de koelkast.
Stap 8 /11
Doe de ingrediënten voor de ketchup in de blender. Druk op ‘Start’. Als de ketchup wat dik lijkt, kunt u hem aanlengen met water. Als de ketchup te loperig lijkt, zet u de machine enkele minuten langer aan en voegt u eventueel wat tomatenconcentraat toe.
Stap 9 /11
Proef en kruid bij naar smaak. Doe de ketchup in een pot of een bokaal en zet twee uur in de koelkast.
Stap 10 /11
Rooster de burgerbroodjes. Braad de steaks op traditionele wijze met wat olijfolie in een pan.
Stap 11 /11
Beleg de hamburgers met ketchup, reepjes rode ajuin, zoete mosterd, augurken, steaks, rucola en paprikareepjes. Pas de rauwe groenten en sauzen naar smaak aan.