Royale ganzenlevercrème - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Royale ganzenlevercrème

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 31min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    21min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

6 personen

  • 200 g Gekuiste ganzenlever

  • 20 cl Vloeibare volle room

  • 2 cl Porto

  • 3 Eierdooiers

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /7

Haal 30 minuten voor u aan het recept begint alle ingrediënten uit de koelkast.

Stap 2 /7

Verwarm de oven voor op 90°C (op thermostaat 3).

Stap 3 /7

Leg de in blokjes gesneden ganzenlever met de room en porto in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Gekuiste ganzenlever
  • 20cl Vloeibare volle room
  • 2cl Porto
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /7

Voeg de eierdooiers toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3 Eierdooiers
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /7

Verdeel de crème over 6 ovenschaaltjes.

Stap 6 /7

Zet gedurende 20 minuten in de oven. De bovenkant van de crème moet trillen.

Stap 7 /7

Laat de crèmes afkoelen en zet ze gedurende 3 uur in de koelkast.