Rougail worst
- Totale tijd 30min
- 5min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
0.5 Ui, in dunne plakjes gesneden
2 Knoflook, fijngehakt
2 Worstjes
1 el Gehakte koriander
0.5 pot Tomaat, fijngehakt
1 tl Kurkuma
2 tl Paprika
1 bladje Laurierblad
1 stengel Tijm
120 g Volkoren basmatirijst
100 ml Water
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /5
Verhit een beetje olijfolie en fruit de knoflook en ui 5 minuten. Voeg de rookworsten toe en bak nog 2 minuten.
Stap 3 /5
Voeg de gehakte tomaten, water, kruiden, laurier en tijm toe. Laat 5 minuten sudderen.
Stap 4 /5
Spoel de rijst af onder koud water en voeg hem dan toe aan de pan in tweemaal het volume water. Laat 8 minuten sudderen.
Stap 5 /5
Verwijder het laurierblad en de tijm, meng goed en serveer. Bestrooi met peterselie. Eet smakelijk!