- Homepage
- Recipe Details Page
Romige champignonsoep met salie
- Totale tijd 1u
- 15min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
300 g Champignons
8 g Knoflook
1 tl Olijfolie
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
10 g Sjalot
1 tl Olijfolie
20 cl Groentebouillon
10 cl Sojaroom
1 el Salie
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
De oven voorverwarmen tot 220°C.
Stap 2 /10
Snij het deel van de champignonstengels waaraan aarde kleeft weg. Was ze en laat ze drogen. Pel de knoflook.
300g Champignons 8g Knoflook
Stap 3 /10
Met het hulpstuk voor groentesnijden bevestigd: plaats de schijf voor dunne schijfjes en snij de champignons op snelheid 6.
300g Champignons
Snij/rasp- accessoire
Stap 4 /10
Leg de champignons op een bakplaat met een bakmat of bakpapier. Besprenkel met olie en breng op smaak. Voeg de knoflook toe. Bak gedurende 15 minuten.
8g Knoflook 1tl Olijfolie
Stap 5 /10
Pel de sjalotten en hak ze grof.
10g Sjalot
Stap 6 /10
Doe ze in de mixerkom met Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
10g Sjalot
Ultrablade hakmes
Stap 7 /10
Vervang het Ultrablade-mes door het mixeraccessoire, schraap de zijkanten af en voeg de olijfolie toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
1tl Olijfolie
Menger
Stap 8 /10
Vervang de mixer door het Ultrablade-mes. Voeg de champignons, de sojaroom en de helft van de bouillon toe. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’.
300g Champignons 20cl Groentebouillon 10cl Sojaroom
Ultrablade hakmes
Stap 9 /10
Druk op ‘Start’. Breng op smaak naar wens. Pas de consistentie aan door indien gewenst een beetje bouillon toe te voegen.
20cl Groentebouillon
Menger
Stap 10 /10
Heet opdienen. Garneer met champignons en salieblaadjes.
1el Salie