- Homepage
- Recipe Details Page
Rolcake met kersenconfituur
- Totale tijd 39min
- 20min
Voorbereidingstijd - 19min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
5 eieren
100 g poedersuiker
80 g bloem
1 snuifje zout
125 g kersenconfituur
*Enkele kersen
*Poedersuiker
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /15
*Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 2 /15
*Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
5 eieren
Stap 3 /15
*Doe de eierdooiers en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5 eieren 100g poedersuiker
Klopper
Stap 4 /15
*Doe de bereiding in een slakom. Was en droog de keukenmachine.
Stap 5 /15
*Doe de eiwitten met een snuifje zout in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5 eieren 1snuifje zout
Klopper
Stap 6 /15
*Meng voorzichtig en met behulp van een pannenlikker de opgeklopte eiwitten onder de andere bereiding.
Stap 7 /15
*Strooi er de bloem bij en haal het beslag goed op terwijl u mengt.
80g bloem
Stap 8 /15
*Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 9 /15
*Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat in de vorm van een rechthoek.
Stap 10 /15
*Zet 8 minuten in de oven. Hou het bakproces goed in de gaten zodat de biscuit niet te bruin wordt.
Stap 11 /15
*Haal de biscuit uit de oven en rol deze op in een schone en vochtige keukenhanddoek.
Stap 12 /15
*Laat afkoelen.
Stap 13 /15
*Rol de biscuit af en smeer met een spatel de confituur erover heen.
125g kersenconfituur
Stap 14 /15
*Rol de biscuit opnieuw op met behulp van de keukenhanddoek en sluit goed.
Stap 15 /15
*Bestrooi met poedersuiker en garneer met enkele kersen.
*Enkele kersen *Poedersuiker