Roggenvleugel met kappertjessaus - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Roggenvleugel met kappertjessaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 14min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1000 g Roggenvleugel

  • 300 g Witlof

  • 180 g Golden-appels

  • 400 g Aardappels

  • 40 g Citroen

  • 100 g Wortel

  • 1 tl Suiker

  • 15 g Gedehydrateerde visfumet

  • 30 g Kappertjes

  • 10 g Maïzena

  • 5 cl Vloeibare room

  • 75 g Boter

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /11

Pel de appel en de aardappels. Snijd de aardappels in blokjes en de appel in reepjes. Zet dit aan de kant in een kom.

  • 180g Golden-appels
  • 400g Aardappels

Stap 2 /11

Was het witlof en snijd in schijfjes. Meng in een kom.

  • 300g Witlof

Stap 3 /11

Breng op smaak met het sap van een citroen, de suiker en wat zout. Zet het even apart.

  • 40g Citroen
  • 1tl Suiker
  • Zout

Stap 4 /11

Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Voeg de gepelde en in schijfjes gesneden wortels en de visfumet toe. Breng op smaak met peper.

  • 100g Wortel
  • 15g Gedehydrateerde visfumet
  • Zout
  • Water

Stap 5 /11

Plaats het stoommandje en doe er het aardappel- en witlofmengsel bij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Witlof
  • Stoommandje

Stap 6 /11

Verwijder de dop en plaats de externe stoomkoker. Leg er de roggenvleugels in. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 1000g Roggenvleugel
  • Zout
  • Stoom- accessoire

Stap 7 /11

Zet de externe stoomkoker en de stoommand aan de kant.

Stap 8 /11

Filter de bouillon met een zeef om enkel het vocht over te houden. Zet 15 cl bouillon aan de kant. Spoel de kom.

Stap 9 /11

Los de maizena in een apart kommetje op in de vloeibare room.

  • 10g Maïzena
  • 5cl Vloeibare room

Stap 10 /11

Doe de verdunde maizena, de in blokjes gesneden boter, het gefilterde kookvocht en de kappertjes in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Kappertjes
  • 75g Boter
  • Menger

Stap 11 /11

Proef of de kruiding goed is en dien op.

  • Zout