Roggenvleugel met kappertjessaus
- Totale tijd 14min
- 10min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1000 g Roggenvleugel
300 g Witlof
180 g Golden-appels
400 g Aardappels
40 g Citroen
100 g Wortel
1 tl Suiker
15 g Gedehydrateerde visfumet
30 g Kappertjes
10 g Maïzena
5 cl Vloeibare room
75 g Boter
Zout
Water
Accessoires
Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /11
Pel de appel en de aardappels. Snijd de aardappels in blokjes en de appel in reepjes. Zet dit aan de kant in een kom.
Stap 2 /11
Was het witlof en snijd in schijfjes. Meng in een kom.
Stap 3 /11
Breng op smaak met het sap van een citroen, de suiker en wat zout. Zet het even apart.
Stap 4 /11
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Voeg de gepelde en in schijfjes gesneden wortels en de visfumet toe. Breng op smaak met peper.
Stap 5 /11
Plaats het stoommandje en doe er het aardappel- en witlofmengsel bij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Verwijder de dop en plaats de externe stoomkoker. Leg er de roggenvleugels in. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 7 /11
Zet de externe stoomkoker en de stoommand aan de kant.
Stap 8 /11
Filter de bouillon met een zeef om enkel het vocht over te houden. Zet 15 cl bouillon aan de kant. Spoel de kom.
Stap 9 /11
Los de maizena in een apart kommetje op in de vloeibare room.
Stap 10 /11
Doe de verdunde maizena, de in blokjes gesneden boter, het gefilterde kookvocht en de kappertjes in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /11
Proef of de kruiding goed is en dien op.