Roerei met spinazie, prei en za’atar
Moulinex
Recept door Moulinex

Roerei met spinazie, prei en za’atar

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 43min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 eieren

  • 500 g prei

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 3 g za’atar

  • 170 g kleine gekonfijte citroenen

  • 150 g jonge spinazie

  • *Zout, peper

  • *Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

*Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.

  • *Water

Stap 2 /8

*Snijd de prei in schijfjes.

  • 500g prei

Stap 3 /8

*Doe de prei in het stoommandje. Breng op smaak met peper en zout.

  • 500g prei
  • *Zout, peper
  • Stoommandje

Stap 4 /8

*Zet het stoommandje in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Stoommandje

Stap 5 /8

*Verwijder het stoommandje, zet de prei aan de kant en plaats de spindel in de kom.

Stap 6 /8

*Voeg de olijfolie toe en breek de eieren in de kom. Kruid met peper en zout en voeg de za’atar toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Roer regelmatig met een houtel lepel.

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3g za’atar
  • *Zout, peper

Stap 7 /8

*Hak de gekonfijte citroen fijn.

  • 170g kleine gekonfijte citroenen

Stap 8 /8

*Voeg de gekonfijte citroen en de spinazie toe. Meng goed en serveer onmiddelijk.

  • 170g kleine gekonfijte citroenen
  • 150g jonge spinazie

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228