Rode vruchtentaart
- Totale tijd 2u 20min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u 20min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
250 g Bloem
1 Ei
125 g Poedersuiker
1 snuifje Zout
100 g Zachte boter
85 g Citroen
2 Eieren
3 Eierdooiers
35 cl Vloeibare room
100 g Poedersuiker
300 g Verse rode vruchten
30 g Bruine suiker
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /12
Meng het ei met de poedersuiker in een apart kommetje.
Stap 2 /12
Doe de bloem, het zout, de zachte boter en de citroenzeste in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Voeg het ei-suikermengsel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /12
Maak van het deeg een bolletje en wikkel het in huishoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 4 /12
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 5 /12
Bedek de taartvorm met het deeg en bak een tiental minuten blind.
Stap 6 /12
Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker en de room in de kom met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /12
Bestrooi de voorgebakken taartbodem met een lepel bruine suiker en verdeel hier de rode vruchten over.
Stap 8 /12
Bestrooi ze opnieuw met bruine suiker. Giet de bereiding erbij.
Stap 9 /12
Rol de rest van het deeg uit.
Stap 10 /12
Maak figuurtjes met behulp van de uitsteekvormpjes en verdeel ze langs de rand van de taart.
Stap 11 /12
Zet 30 minuten in de oven en houd het bakproces goed in de gaten.
Stap 12 /12
Serveer lauwwarm of koud.