Rode vruchtentaart - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Rode vruchtentaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 20min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u 20min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

6 personen

  • 250 g Bloem

  • 1 Ei

  • 125 g Poedersuiker

  • 1 snuifje Zout

  • 100 g Zachte boter

  • 85 g Citroen

  • 2 Eieren

  • 3 Eierdooiers

  • 35 cl Vloeibare room

  • 100 g Poedersuiker

  • 300 g Verse rode vruchten

  • 30 g Bruine suiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /12

Meng het ei met de poedersuiker in een apart kommetje.

  • 1 Ei
  • 125g Poedersuiker

Stap 2 /12

Doe de bloem, het zout, de zachte boter en de citroenzeste in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Voeg het ei-suikermengsel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Bloem
  • 1snuifje Zout
  • 100g Zachte boter
  • 85g Citroen
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /12

Maak van het deeg een bolletje en wikkel het in huishoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.

Stap 4 /12

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 5 /12

Bedek de taartvorm met het deeg en bak een tiental minuten blind.

Stap 6 /12

Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker en de room in de kom met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Eieren
  • 3 Eierdooiers
  • 35cl Vloeibare room
  • 100g Poedersuiker
  • Klopper

Stap 7 /12

Bestrooi de voorgebakken taartbodem met een lepel bruine suiker en verdeel hier de rode vruchten over.

  • 100g Poedersuiker
  • 300g Verse rode vruchten
  • 30g Bruine suiker

Stap 8 /12

Bestrooi ze opnieuw met bruine suiker. Giet de bereiding erbij.

  • 30g Bruine suiker

Stap 9 /12

Rol de rest van het deeg uit.

Stap 10 /12

Maak figuurtjes met behulp van de uitsteekvormpjes en verdeel ze langs de rand van de taart.

Stap 11 /12

Zet 30 minuten in de oven en houd het bakproces goed in de gaten.

Stap 12 /12

Serveer lauwwarm of koud.