- Homepage
- Recipe Details Page
Rode vruchtentaart
- Totale tijd 2u 20min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u 20min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
250 g *Bloem
1 *Ei
125 g *Poedersuiker
1 snuifje *Zout
100 g *Zachte boter
85 g *Citroen
2 *Eieren
3 *Eierdooiers
35 cl *Vloeibare room
100 g *Poedersuiker
300 g *Verse rode vruchten
30 g *Bruine suiker
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /12
*Meng het ei met de poedersuiker in een kom.
1 *Ei 125g *Poedersuiker
Stap 2 /12
*Doe de bloem, het zout, de zachte boter en de citroenzeste in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Voeg het ei-suikermengsel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g *Bloem 1 *Ei 125g *Poedersuiker 1snuifje *Zout 100g *Zachte boter 85g *Citroen
Kneed- & hakmes
Stap 3 /12
*Maak van het deeg een bolletje en wikkel het in huishoudfolie. Zet 30 minuten in de ijskast.
Stap 4 /12
*Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 5 /12
*Rol het taartdeeg uit. Bedek de taartvorm met het deeg en bak een tiental minuten blind.
Stap 6 /12
*Doe de hele eieren en de eierdooiers in de kom met de klopper. Voeg de suiker en de room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2 *Eieren 3 *Eierdooiers 35cl *Vloeibare room 100g *Poedersuiker
Klopper
Stap 7 /12
*Bestrooi de voorgebakken taartbodem met een lepel bruine suiker en verdeel hier de rode vruchten over.
100g *Poedersuiker 300g *Verse rode vruchten
Stap 8 /12
*Bestrooi ze opnieuw met bruine suiker. Giet de bereiding erbij.
30g *Bruine suiker
Stap 9 /12
*Rol de rest van het deeg uit.
Stap 10 /12
*Maak figuurtjes met behulp van de uitsteekvormpjes en verdeel ze langs de rand van de taart.
Stap 11 /12
*Zet 30 minuten in de oven en houd het bakproces goed in de gaten.
Stap 12 /12
*Serveer lauwwarm of koud.