Risotto van zwarte rijst met schelvis - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto van zwarte rijst met schelvis

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 56min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    46min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 125 g Zwarte rijst

  • 50 g Ajuin

  • 1 el Olijfolie

  • 2 cl Witte wijn

  • 30 cl Groentebouillon

  • 50 g Schelvisfilet

  • 1 handvol Gedehydrateerde Dulse-algen (eventueel)

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de in vier gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 50g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /6

Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Voeg de olie en de zwarte rijst toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 125g Zwarte rijst
  • 1el Olijfolie
  • Menger

Stap 3 /6

Doe de witte wijn en bouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2cl Witte wijn
  • 30cl Groentebouillon
  • Menger

Stap 4 /6

Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg er de schelvis in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 50g Schelvisfilet
  • Stoommandje

Stap 5 /6

Snijd de schelvis in stukjes.

Stap 6 /6

Serveer de risotto in kommetjes met wat schelvis en bestrooi met Dulse-algen.

  • 1handvol Gedehydrateerde Dulse-algen (eventueel)

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228