Risotto van zwarte rijst met schelvis
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto van zwarte rijst met schelvis

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 56min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    46min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g zwarte rijst

  • 100 g ajuinen

  • 2 el olijfolie

  • 5 cl witte wijn

  • 60 cl groentebouillon

  • 100 g schelvisfilet

  • 1 handje gedehydrateerde Dulse-algen (eventueel)

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /7

Schil de ui en snijd ze in vier stukken.

  • 100g ajuinen

Stap 2 /7

Doe de ui in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g ajuinen
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /7

Vervang het mes door de menger. Voeg de olie en de zwarte rijst toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g zwarte rijst
  • 2el olijfolie
  • Menger

Stap 4 /7

Doe de witte wijn en bouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5cl witte wijn
  • 60cl groentebouillon
  • Menger

Stap 5 /7

Doe de schelvis in het stoommandje en zet het mandje in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g schelvisfilet
  • Stoommandje

Stap 6 /7

Snijd de schelvis in stukjes.

  • 100g schelvisfilet

Stap 7 /7

Serveer de risotto in kommetjes met wat schelvis en bestrooi met Dulse-algen.

  • 1 handje gedehydrateerde Dulse-algen (eventueel)

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228