- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto van zwarte rijst met schelvis
- Totale tijd 56min
- 10min
Voorbereidingstijd - 46min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g zwarte rijst
100 g ajuinen
2 el olijfolie
5 cl witte wijn
60 cl groentebouillon
100 g schelvisfilet
1 handje gedehydrateerde Dulse-algen (eventueel)
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /7
Schil de ui en snijd ze in vier stukken.
100g ajuinen
Stap 2 /7
Doe de ui in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g ajuinen
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Vervang het mes door de menger. Voeg de olie en de zwarte rijst toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g zwarte rijst 2el olijfolie
Menger
Stap 4 /7
Doe de witte wijn en bouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5cl witte wijn 60cl groentebouillon
Menger
Stap 5 /7
Doe de schelvis in het stoommandje en zet het mandje in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g schelvisfilet
Stoommandje
Stap 6 /7
Snijd de schelvis in stukjes.
100g schelvisfilet
Stap 7 /7
Serveer de risotto in kommetjes met wat schelvis en bestrooi met Dulse-algen.
1 handje gedehydrateerde Dulse-algen (eventueel)