- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto van zeebrasem met saffraan
- Totale tijd 1u 19min
- 20min
Voorbereidingstijd - 59min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Arboriorijst
1 Ui
2 el Olijfolie
10 cl Witte wijn
80 cl Groentebouillon
2 Saffraan
30 g Boter
2 Zeebrasem (ongeveer 800 g)
1 kg Grof zout
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /6
Leg een vel bakpapier onderin het stoommandje en voeg de helft van het grof zout toe. Leg de zeebrasem in zijn geheel op het zout en bedek met de rest van het grof zout.
2 Zeebrasem (ongeveer 800 g) 1kg Grof zout
Stap 2 /6
Giet 0,7 liter water in de kom en sluit deze af met het deksel. Plaats het stoommandje met de zeebrasem en vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start". Laat de zeebrasems in het zout liggen om ze warm te houden.
Stap 3 /6
Pel de ui en snijd hem in stukken. Doe de ui in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes, vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
1 Ui
Ultrablade hakmes
Stap 4 /6
Vervang het hakmes door de menger. Giet de olijfolie erbij, vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Wanneer de timer nog 4 minuten aangeeft, voegt u de rijst toe. Als er nog maar één minuut overblijft, giet u de witte wijn en de saffraan door de dop.
300g Arboriorijst 2el Olijfolie 10cl Witte wijn 2 Saffraan
Menger
Stap 5 /6
Doe aan het einde van het programma de groentebouillon erbij. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
80cl Groentebouillon
Stap 6 /6
Voeg aan het eind van het programma de boter toe en meng met de spatel. Breek de zoutkorst en verwijder voorzichtig de zeebrasem. Verwijder het resterende zout, de huid en de graten. Serveer de stukken zeebrasem op de risotto. Kruid met peper. Dien meteen op.
30g Boter Zout, peper