- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto van spelt, sint-jakobsschelpen en pancettachips
- Totale tijd 1u 31min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 11min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g Spelt
190 g Groene asperges
1200 g Gemarineerde poivrade artisjokken
240 g Sint-jakobsschelpen
2 cl Olijfolie
100 g Ajuin
8 cl Witte wijn
60 cl Gevogeltebouillon
15 g Boter
120 g Pancetta
3 cl Olijfolie
Zout
Accessoires
Menger Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /15
Doe de sint-jakobsschelpen in een kom en giet er de olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat marineren in de koelkast.
240g Sint-jakobsschelpen 2cl Olijfolie Zout
Stap 2 /15
Spoel de spelt enkele minuten onder koud water en zet aan de kant.
250g Spelt
Stap 3 /15
Was de asperges en verwijder het harde uiteinde. Snijd in 3 stukjes. Zet het even apart.
190g Groene asperges
Stap 4 /15
Weeg de pancetta af en zet aan de kant.
120g Pancetta
Stap 5 /15
Doe de in stukjes gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 6 /15
Vervang het mes door de menger en giet er de olijfolie bij. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon de spelt toe. Doe de witte wijn erbij na de tweede pieptoon.
8cl Witte wijn 3cl Olijfolie
Menger
Stap 7 /15
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
60cl Gevogeltebouillon
Menger
Stap 8 /15
Doe de asperges in de kom. Zet het stoommandje in de kom en leg er de sint-jakobsschelpen in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
190g Groene asperges 240g Sint-jakobsschelpen
Stoommandje
Stap 9 /15
Verwarm de oven voor op 210°C.
Stap 10 /15
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de sneetjes pancetta op de bakplaat.
120g Pancetta
Stap 11 /15
Zet 8 tot 10 minuten in de oven totdat de pancetta mooi gegrild is.
Stap 12 /15
Laat even uitlekken op keukenpapier en zet aan de kant.
120g Pancetta
Stap 13 /15
Snijd de artisjokken in 2 stukken.
1200g Gemarineerde poivrade artisjokken
Stap 14 /15
Voeg de boter toe aan de spelt en meng voorzichtig.
15g Boter
Stap 15 /15
Leg een beetje speltrisotto, twee stukjes artisjok en twee sint-jakobsschelpen in elk bord. Leg er een sneetje pancetta op en dien meteen op.
120g Pancetta