Risotto van mosselen, garnalen en sint-jakobsschelpen
- Totale tijd 51min
- 15min
Voorbereidingstijd - 36min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
250 g Vers gewassen mosselen
50 g Ui, gepeld en in kwartjes gesneden
2 stengel Peterselie
5 cl Water
150 g Arboriorijst
40 g Sjalotten, gepeld en in 3 stukken gesneden
1 dosis Saffraandraadjes
2 cl Olijfolie
125 g Gepelde kleine garnalen
75 g Sint-jakobsschelpen
0.5 l Kookvocht (vocht van de mosselen en het water)
1 el Fijngehakte peterselie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Voeg de in vier gesneden ui en de gehakte peterselie toe aan de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Verwijder het Ultrablade-hakmes. Voeg het water en de mosselen toe aan de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Verwijder de mosselen en zeef het kookvocht in een kom.
Stap 4 /10
Haal de mosselen uit de schelp en spoel de kom uit.
Stap 5 /10
Doe de in drie gesneden sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Voeg de rijst toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /10
Voeg de saffraan en het kookvocht toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /10
Voeg de mosselen, garnalen en sint-jakobsschelpen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /10
Proef of de kruiding goed is en voeg voor het opdienen de gehakte peterselie toe.