Risotto van mosselen, garnalen en sint-jakobsvruchten
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto van mosselen, garnalen en sint-jakobsvruchten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 51min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    36min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g Verse mosselen, gewassen

  • 100 g Ui, gepeld en in vier gesneden

  • 4 Peterselie

  • 100 ml Water

  • 300 g Arboriorijst

  • 75 g Sjalotten, gepeld en in 3 gesneden

  • 1 Saffraandraadjes

  • 3 Olijfolie

  • 250 g Kleine gepelde garnalen

  • 150 g Sint-jakobsvruchten

  • 1 l Warme vloeistof (mosselvocht en water)

  • 3 el Fijngehakte peterselie

  • Peper en zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de ui en peterselie in de keukenrobot met het ultrablade hakmes en meng door op 'Start' te drukken.

  • 100g Ui, gepeld en in vier gesneden
  • 4 Peterselie
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /6

Verwijder het ultrablade hakmes.Voeg het water en de mosselen toe aan de kom.Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'. Verwijder na het koken de mosselen en zeef het kookvocht.Verwijder de schelpen van de mosselen en spoel de kom af.

  • 500g Verse mosselen, gewassen
  • 100ml Water

Stap 3 /6

Doe de sjalotten in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes en meng door op 'Start' te drukken.

  • 75g Sjalotten, gepeld en in 3 gesneden
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /6

Vervang het hakmes door de menger.Doe de olijfolie in de keukenrobot, sluit het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.Wanneer de timer nog 3 minuten aangeeft, voegt u de rijst toe.

  • 300g Arboriorijst
  • 3 Olijfolie
  • Menger

Stap 5 /6

Voeg aan het einde van de cyclus de saffraan en de liter vloeistof (water en vocht van de mosselen) toe.Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.Voeg 8 minuten voor het einde de mosselen, garnalen en sint-jakobsvruchten toe.

  • 500g Verse mosselen, gewassen
  • 1 Saffraandraadjes
  • 250g Kleine gepelde garnalen
  • 150g Sint-jakobsvruchten
  • 1l Warme vloeistof (mosselvocht en water)
  • Menger

Stap 6 /6

Voeg voor het serveren de gehakte peterselie toe en kruid bij indien nodig.

  • 3el Fijngehakte peterselie
  • Peper en zout

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228