- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto van mosselen, garnalen en sint-jakobsvruchten
- Totale tijd 51min
- 15min
Voorbereidingstijd - 36min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g Verse mosselen, gewassen
100 g Ui, gepeld en in vier gesneden
4 Peterselie
100 ml Water
300 g Arboriorijst
75 g Sjalotten, gepeld en in 3 gesneden
1 Saffraandraadjes
3 Olijfolie
250 g Kleine gepelde garnalen
150 g Sint-jakobsvruchten
1 l Warme vloeistof (mosselvocht en water)
3 el Fijngehakte peterselie
Peper en zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de ui en peterselie in de keukenrobot met het ultrablade hakmes en meng door op 'Start' te drukken.
100g Ui, gepeld en in vier gesneden 4 Peterselie
Ultrablade hakmes
Stap 2 /6
Verwijder het ultrablade hakmes.Voeg het water en de mosselen toe aan de kom.Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'. Verwijder na het koken de mosselen en zeef het kookvocht.Verwijder de schelpen van de mosselen en spoel de kom af.
500g Verse mosselen, gewassen 100ml Water
Stap 3 /6
Doe de sjalotten in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes en meng door op 'Start' te drukken.
75g Sjalotten, gepeld en in 3 gesneden
Ultrablade hakmes
Stap 4 /6
Vervang het hakmes door de menger.Doe de olijfolie in de keukenrobot, sluit het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.Wanneer de timer nog 3 minuten aangeeft, voegt u de rijst toe.
300g Arboriorijst 3 Olijfolie
Menger
Stap 5 /6
Voeg aan het einde van de cyclus de saffraan en de liter vloeistof (water en vocht van de mosselen) toe.Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.Voeg 8 minuten voor het einde de mosselen, garnalen en sint-jakobsvruchten toe.
500g Verse mosselen, gewassen 1 Saffraandraadjes 250g Kleine gepelde garnalen 150g Sint-jakobsvruchten 1l Warme vloeistof (mosselvocht en water)
Menger
Stap 6 /6
Voeg voor het serveren de gehakte peterselie toe en kruid bij indien nodig.
3el Fijngehakte peterselie Peper en zout