Risotto van mosselen, garnalen en sint-jakobsschelpen
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto van mosselen, garnalen en sint-jakobsschelpen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 51min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    36min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 250 g Vers gewassen mosselen

  • 50 g Ui, gepeld en in kwartjes gesneden

  • 2 stengel Peterselie

  • 5 cl Water

  • 150 g Arboriorijst

  • 40 g Sjalotten, gepeld en in 3 stukken gesneden

  • 1 dosis Saffraandraadjes

  • 2 cl Olijfolie

  • 125 g Gepelde kleine garnalen

  • 75 g Sint-jakobsschelpen

  • 0.5 l Kookvocht (vocht van de mosselen en het water)

  • 1 el Fijngehakte peterselie

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /10

Voeg de in vier gesneden ui en de gehakte peterselie toe aan de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 50g Ui, gepeld en in kwartjes gesneden
  • 2stengel Peterselie
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /10

Verwijder het Ultrablade-hakmes. Voeg het water en de mosselen toe aan de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Vers gewassen mosselen
  • 5cl Water

Stap 3 /10

Verwijder de mosselen en zeef het kookvocht in een kom.

Stap 4 /10

Haal de mosselen uit de schelp en spoel de kom uit.

Stap 5 /10

Doe de in drie gesneden sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Sjalotten, gepeld en in 3 stukken gesneden
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /10

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2cl Olijfolie
  • Menger

Stap 7 /10

Voeg de rijst toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Arboriorijst
  • Menger

Stap 8 /10

Voeg de saffraan en het kookvocht toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1dosis Saffraandraadjes
  • 0.5l Kookvocht (vocht van de mosselen en het water)
  • Menger

Stap 9 /10

Voeg de mosselen, garnalen en sint-jakobsschelpen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 125g Gepelde kleine garnalen
  • 75g Sint-jakobsschelpen
  • Menger

Stap 10 /10

Proef of de kruiding goed is en voeg voor het opdienen de gehakte peterselie toe.

  • 1el Fijngehakte peterselie
  • Zout

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228